sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kvinoasalaatti - maukasta superfoodia!

Kvinoa on noin vuoden vanha tuttavuus meille. Toimii hyvin salaateissa ja riisin sijasta aterialla. Kvinoan ravintoarvot ovat tosin paremmat kuin riisin ja siksi se onkin nimetty superfoodiksi.

Kvinoa on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva yrtti jonka syötävää osaa ovat siemenet. Se on punajuuren ja pinaatin sukulainen. Kvinoa sisältää runsaasti proteiinia, hyvälaatuista rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Helsingin sanomat kirjoittavatkin, että 1990-luvun alussa kvinoa valittiin Nasan tutkijoiden vertailussa parhaaksi ruoaksi pitkille avaruuslennoille. Tosin, en tiedä kuinka paljon tuosta pitkästä avaruuslentovertailusta on hyötyä käytännön elämässä. Harva meistä kuitenkaan on avaruuslentäjä ;)

Kvinoaa myy ainakin Go Green ja löytyy useista kaupoista linssien läheisyydestä.

Tein salaattia joka toimi viidelle aikuiselle hyvin, kaikki pitivät mauista.

Kvinoasalaattiin tarvitset

1,5 dl kvinoaa
½ kurkku
2 tomaattia
½ - 1 dl tuoretta minttua
½ chili
½ dl limenmehua
suolaa
pippuria


Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Mausta keitinvesi suolalla ja halutessasi esim. kuivatulla timjamilla. Jäähdytä keitetty kvinoa ennen salaatin tekoa.

Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili pieneksi, älä laita siemeniä mukaan. Hienonna minttu.

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Lisää limenmehu, suola ja pippuri. Anna maustua hetki ja tarjoile heti.

Söimme salaattia grillatun kanan ja naudan lihan kanssa ja sopi loistavasti tuomaan raikkautta annokseen. Menee lounaanakin hyvin jos lisää hieman jotain lihaa / kalaa.


3 kommenttia:

 1. Kvinoa on ihan parasta erityisesti limellä höystettynä. J:kin rakastaa sitä!

  TR

  VastaaPoista
 2. Olen löytänyt vaihtelevia kvinoan keitto-ohjeita. Millainen sinun paketissa oli? Joskus kehoitetaan liottamaan kvinoa ennen keittämistä? Terv. TiV

  VastaaPoista
 3. Go Green paketissa ei ollut ohjeita keittoon ollenkaan. Voisikohan kvinoaa käyttää linssien tavoin? Oon tehnyt punaisista linsseistä ihanaa keittoa. Paketissa luki, että kvinoaa tulisi liottaa. Minä en liotellut ja hyvää tuli. Varmasti ehkä kannattaisi liottaa kuten riisiäkin.

  VastaaPoista