Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun tein marenkeja ja aivan varmasti teen uudestaankin montaa eri makua. Suunnittelin viikonloppuna kokeilevani useita eri makuja ja eri kypsyyksiä.
Nämä marengit eivät ole niin kauttaaltaan rapeita marenkeja mitä kaupassa myydään valmiina pussissa. Nämä marengit ovat uloa kevyitä, ilmavia ja rapeita. Sisältä täynnä ihanaa pehmeää, tahmeaa, sitkeää mössöä joka sulaa suussa!
Tällä ohjeella saat noin 15 keskikokoista marenkia.
Suklaamarenkeihin tarvitset
3 kananmunan valkuaista
9 rkl sokaria
1/2 - 3/4 tl leivontakaakaojauhetta
Erottele munanvalkuaiset puhtaaseen ja erittäin kuivaan kippoon. Puhtautta ja kuivuutta ei voi tarpeeksi teroittaa. Mikäli massassa on tippakin vettä eivät marengit onnistu.
Suosittelen sähkövatkaimen käyttöä ellet halua kunnon allijumppaa samalla. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan pikku hiljaa. Vatkaamisessa kestää yhteensä n. 10-15min kunnes saat sopivan todella kovan ja kiiltävän koostumuksen. Sokerin on tarkoitus sulaa vaahtoon vatkaamalla. Siksi on tärkeää ettei sokeria lisää liian nopeasti vaan vatkaa kunnolla lisäyksien välissä.
Lisää lopussa kaakaojauhe lusikalla todella kevyesti sekoittaen jotta saat marmoriefektin aikaan.
Laita n. ruokalusikallinen massaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös käyttää pursotinpussia jos haluat marengeista yhdenmukaisia ja siistejä. Itse laitoin kasoja massaa pellille enkä pursottanut.
Paista marenkeja 115 (normaali uuni) / 100 (kiertoilmauuni) asteisessa uunissa n. 70 minuuttia. Voit pitää useampaa pellia samaan aikaan uunissa.
Anna marenkien jäähtyä ja herkkuttele!
Näyttää hyviltä! :)
VastaaPoistaKiitos, olivat myös hyviä! :)
VastaaPoista