lauantai 5. lokakuuta 2013

Kermaista broileria pekonin ja paprikan kera

Tämä ruoka on yksi ruoista joita äitini teki usein minun vielä asuessani kotona varhaisteininä. Muistan elävästi miten tämä ruoka tuli kotiimme. Äiti oli saanut maistaa tätä jossain suuressa marketissa ruokapromoottoreiden valmistamana ja ihastui siihen heti. Oli tainnut ostaa ainekset heti mukaan ja seuraavana päivänä meillä syötiin tätä. Olen syönyt tätä siis lukemattomia kertoja äidin valmistamana ja itsekin olen vuosien saatossa tehnyt tätä muutaman kerran. Tällä viikolla tuli sellainen fiilis, että haluan piiitkästä aikaa tehdä tätä ruokaa.




Broileria paprikan ja pekonin kera kermaisessa kastikkeessa

400g maustamatonta broilerin rintafilettä
1 paketti pekonia
1 punainen paprika
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 purkki creme frachea (itse tuuppasin mascarponen loput kastikkeeseen tämän sijaan)
1 purkki ruokakermaa (valitse itse prosenttisi, minulla meni 7%)
Touch of Taste riista-kanttarellifondia
mustaapippuria
soijaa


Aloita kuutioimalla broilerin fintafileet sopivan kokoisiksi paloiksi.
Paista pekoni. Voit paistaa joko valmiiksi leikattuna tai kokonaisina siivuina ja esim saksilla leikata pieneksi kypsät pekonit.
Paista hienonnettu sipuli ja valkosipuli pekonin rasvassa.
Lisää sekaan kuutioitu broileri ja paista melkein kypsäksi. Saa jäädä vähän raa'aksi tässä vaiheessa, jotta broileri säilyy kosteana ja mehevänä eikä tule kumista ylikypsää kanaa.
Mausta mustallapippurilla ja soijalla kevyesti.
Leikkaa paprika kuutioiksi / suikaleiksi ja lisää seokseen.
Lisää kerma ja creme fraiche ja pekoni mukaan.
Keitä kunnes tasaista.
Lisää n. 2-3 ruokalusikallista riista-kanttarellifondia. Tämä maustaa ruoan ja antaa sille ominaisen maun. Maistele välillä kun lisäät fondia niin tiedät mikä on sinulle sopiva maku. Älä jätä kastketta mauttomaksi vaan lisää fondia tarpeeksi, mutta ei liikaa. Maistelemalla selviää sopiva määrä omaan makuun.
Keittele n. 10min ja kastike on valmis.



Voit tarjota tämän pastan, perunan, riisin tai uunijuuresten kanssa. Minä tarjosin tällä kertaa spagetin kera.
Makumatka 90-luvulle jota ei ole yhtään tuunattu nykyaikaisemmaksi. Edelleenkin yhtä hyvää kuin äitin tekemänä <3



2 kommenttia:

  1. Nämä ainekset löytyy kaapista ilman kauppareissua.Ongelma taas selätetty,en käytä googlea reseptihaussa vaan tulen suoraan tänne etsimään inspiraatiota :)
    t.Satu A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että voin olla taas avuksi :) ihanaa ysäriruokaa meidän äitin keittiöstä <3

      Poista