Mitä tehdä kun illalla alkaa tekemään mieli vaaleaa leipää ja kaapissa on vain ruispaloja? Silloin leivotaan tietenkin :) Olisin toki voinut mennä kauppaan, mutta itsetehty leipä on niin hyvää ja varmasti terveellisempää kuin yksikään kaupan kauraleipä. Ja tuore leipä, se ensimmäinen puraisu vielä lämpimään leipäsiivuun...voi luoja! Kaura on hyväksi jokaiselle ja kurpitsansiemenet tuovat lisää makua ja tekstuuria leipään + hyviä rasvoja. Leivän leipominen on niin helppoa, helpompaa kuin luullaan. Leipähän kohoaa itsekseen ja paistuu itsekseen, ei siinä ole juuri mitään tehtävää leipojalle.
Tämä ihana ohje löytyi hieman modifioituna Energiaa kokkaamalla blogista
Helppo kauraleipä
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa (11g)
3 dl maitoa
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl hunajaa
Lämmitä maito 42 asteiseksi (kädenlämpöistä lämpimämpi). Lisää sekaan kuivahiiva ja hunaja.
Lisää kaurahiutaleet ja siemenet sekaan.
Ala lisäämään jauhoja vähän kerrallaan koko ajan vaivaten.
Vaivaa leipää niin, että se irtoaa kulhosta ja leipään muodostuu sitkoa.
Laita kulhon päälle liina ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 min.
Kumoa taikina leivinpaperilla peitetylle pellille ja muotoile pyöreäksi leiväksi.
Ripottele vähän jauhoja päälle, peitä taas liinalla ja anna kohota vielä 30 min.
Paista leipää 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia uunista riippuen.
Anna jäähtyä ilman liinalla peittämistä niin saat ihanan rapeakuorisen leivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti