torstai 17. lokakuuta 2013

Cannellonit jauhelihatäytteellä ja maailman nopein tomaattikastike

Cannellonit eivät ole Suomessa se tunnetuin pastalaatu. Haastankin kaikki  pois mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan jotain uutta. Maut ovat täysin tuttuja, mutta muoto vain erilainen. Cannellonit ovat pastaputkia jotka täytetään ja päälle voidaan laittaa tomaatti/juustokastike. Maultaan siis hyvin samantyylistä kuin lasagne, mutta erilaisessa muodossa vain.



Tämä ohje on melko perusohje cannelloneille. Voit täyttää tuubit haluamallasi täytteellä, itse täytin tällä kertaa jauhelihalla. Tein mausteisen jauhelihamössön ja maailman nopeimman tomaattikastikkeen. Tämä ruoka valmistuu hyvin nopeasti työpäivän päätteeksikin!



Jauhelihatäyte

400g naudanjauhelihaa
1 sipuli
100g sieniä (ei pakollinen täyte)
150g valkosipuli ja yrtit tuorejuustoa (tai joku muu tuorejuusto)
2 rkl soijaa
tuoretta mustaapippuria
1 tl chilihiutaleita

Paista jauheliha, sipuli ja sienet pannussa. Mausta mustallapippurilla.
jauheliha paistettuna


Lisää sekaan soija, tuorejuusto ja chilihiutaleet.
Massa saa olla melko tiivistä, ei kastikemaista.




Nopea tomaattikastike

1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl juoksevaa hunajaa
pieni loraus ruokakermaa
1 tl suolaa
5 tippaa Worcestershire-kastiketta
1 tl ranskalaiset yrtit maustesekoitusta (tai muuta yrttisekoitusta)
tuoretta mustaapippuria

Kaada kaikki aineet kulhoon tai kattilaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Kastike ei vaadi muuta kypsennystä kun menee uuniin kuitenkin.


Täytä cannelloniputket jauhelihalla. Täyttö onnistuu helpoiten esim pienellä haarukalla tai pienellä lusikalla. Pidä putkea kämmentäsi vasten ja laita niin paljon kuin mahdollista täytettä putken sisään.



Kaada uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta.
Aseta cannellonit uunivuokaan ja kaada cannellonien päälle tomaattikastike siten, että sitä menee myös putkien väliin. Kuorruta juustoraasteella.



Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla n. 25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti