keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Valkosipulinen perunakakku ja chicken piccata (kanaa sitruunan, kapriksen ja valkoviinin kera)

Eräs ystäväni laittoi linkkiä perunakakkuun jota aikoo tehdä. Se näytti niin hienolta ja erilaiselta perunalisukkeelta, että innostuin siitä täysin. En halunnut tehdä kuitenkaan samanlaista kuin siinä ohjeessa oli, en halunnut munamaitoa laittaa vaan mennä mahdollisimman yksinkertaisin raaka-ainein peruna edellä.
Rakastan perunaa ja tykkään tarjota sitä. On kuitenkin kiva saada variaatioita ja hieman erilaisia lisukkeita perunasta. Tämä kakku on helppo tehdä ja on todella näyttävän näköinen!



Kakku kootaan irtopohjavuokaan. Valitse sen kokoinen kakkuvuoka kuin itse haluat. Meitä on vain kaksi syömässä joten minä tein pienempään, 18 cm kakkuvuokaan tämän. Voit hyvin tehdä isompaan tai pienempäänkin.

Valkosipulinen perunakakku

kiinteitä perunoita sopiva määrä (18cm irtopohjavuokaan meni n. 10 perunaa)
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria


Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Jos sinulla on mandoliini se helpottaa viipalointia huomattavasti, mutta minulla sellaista ei (vielä) löydy joten leikkasin hyvällä terävällä isolla veitsellä viipaleet.

Laita perunat isoon kulhoon ja kaada päälle öljyä niin, että saat pyöriteltyä perunat öljyssä . Ei liikaa öljyä kuitenkaan jottei tule ylirasvaista kakkua.



Voitele irtopohjavuoka öljyllä tai voilla.



Lado perunoita siistiin kerroksiin vuokaan. Laita valkosipulia, suolaa ja pippuria aina välillä kerroksiin, jotta maku on tasainen. Huomioithan, että perunat imaisevat yllättävän paljon suolaa itseensä, joten suolaa menee melko reilusti jos haluat hyvänmauista perunakakkua :)





Paista 220 asteisessa uunissan. 1 tunti. Voit välillä laittaa folion kakkuvuoan päälle jottei päällimmäiset perunat pala liikaa.

Kun otat irtopohjavuoan uunista anna sen seistä 5 minuuttia ennen kuin irroitat reunuksen.




Voit halutessasi myös laittaa kakkuun väliin erilaisia juustoja esim. parmesan, Aura, vuohenjuusto ym....

Luulen, että kakusta saisi vieläkin paremman ja tiiviimmän jos uuniin mennessä päälle laittaisi leivinpaperin ja esim padan siihen päälle painoksi. Tulisi oikein kaunis tasaisen tiivis kakku silloin. Ensi kerralla teen niin :)


Tarjosin perunakakun kanssa italialaisesti valmistettua todella kevyttä kanaruokaa nimeltään chicken piccata.

Chicken piccata (kanaa sitruunan, kapristen ja valkoviinin kera) kahdelle

2 rintafilettä
2 dl valkoviiniä
sitruunankuori
2 rkl kapriksia
1-2 kynttä valkosipulia raatettuna
suolaa
pippuria


Nuiji rintafile muovipussin /kelmun sisällä ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla
Paista fileet pannulla kunnes kypsiä ja ota pois pannulta lautaselle.


Kaada pannuun valkoviini ja valkosipuli. Kaavi pannun pohjalta kaikki maut mukaan.
Lisää sekaan sitruunankuori ja kaprikset.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä 2-3 minuuttia kunnes vähän saostunut.
Lisää kanat pannuun ja pyöräytä pari kertaa kastikkeessa.
Tarjoillessa lusikoi kastike kanan päälle.

Todella raikkaan makuista ja erilaista! Ehdottomasti päätyy meidän taloudessa monta kertaa uudestaan tehtävien listalle. Nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti