maanantai 15. heinäkuuta 2013

Fetalla, tomaatilla ja ruohosipulilla täytetty broilerin rintafilee, lohkoperunat ja pippurikastike

Broileri on loistava raaka-aine, se muuntautuu niin moneksi maustamalla, kypsennystavalla ja lisukkeilla. Teen usein täytettyä broilerin filettä ja tänään kokeilin välimerellisesti fetaa, tomaattia ja ruohosipulia täytteenä.

Yksi rintafilee per ruokailija on hyvä nyrkkisääntö. Kahdelle hengelle aterian saat näistä aineista:

2 kpl broilerin rintafilettä
1 tomaatti
n. 75g fetaa / salaattijuustoa
n. 2 rkl ruohosipulia pieneksi leikattuna
oliiviöljyä
suolaa
mustaapippuria

Tee ensin täyte. Pienennä haarukalla feta. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja leikkaa ruohosipuli pieneksi. Sekoita kaikki keskenään ja lisää loraus öljyä jotta massasta tulee kiinteämpää. Mausta mustallapippurilla ja vähällä suolalla. 



Leikkaa rintafileisiin tasku koko fileen pituudelta. Saat sen tehtyä helpoiten pienellä terävällä veitsellä leikaten lihaa aina vähän kerrallaan jottei tasku mene läpi. 

Laita puolet täytteestä toiseen fileeseen ja loput toiseen.



Seuraavaksi tasku suljetaan kiinni cocktail-tikuilla. Laita cocktail-tikku puoliksi ja sulje tasku koko fileen matkalta kiinni. Ehkä n. 4-5 puolikasta tikkua on sopiva määrä. Kannattaa todellakin käyttää cocktail-tikkuja, vuosia sitten kun ensimmäisiä kertoja tein täytettyä broileria en löytänyt kämpästä cocktail-tikkuja ja laitoin kanan kiinni hammastikuilla maistui koko kana mintulle ja hammastahnalle. En suosittele samaa virhettä muille :)



Paista fileet kannellisessa kasarissa reilussa oliiviöljyssä n. 15-20min, riippuen fileiden koosta. Kantta kannattaa pitää kiinni koska silloin kana pysyy huomattavasti mehukkaampana eikä pääse kuivumaan. Kääntele fileitä välillä ympäri.


Tarjosin fileet kotitekoisten lohkoperunoiden ja pippurikastikkeen kera.

Lohkoperunat teet itse helposti, maukkaasti ja nopeasti.

Laita uuni kuumenemaan täysille. 
Leikkaa perunat lohkoihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
Lorauta pieni määrä öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Voit tehdä saman kulhossakin. 
Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Paista 250-275 asteisessa uunissa n. 15-20min kunnes perunoissa on kaunis kullanruskea väri.


Pippurikastike valmistuu äärimmäisen nopeasti ja helposti itse, sopii kaikelle lihalle

2dl kermaa (myös kevytkerma käy, kuohukermalla toki saat parempaa)
1/2 pakettia Mustapekka-juustoa
loraus soijaa väriksi

Laita kaikki kattilaan ja kiehauta. Maista kastiketta tarvitseeko se lisää suolaa tai pippuria omaan makuusi, lisää tarvittaessa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti