maanantai 22. heinäkuuta 2013

Maailman paras sienipiirakka

Jatketaan edelleenkin sieniaiheisilla resepteillä koska sienet ovat vaan hyviä! Kutsuin vieraita kylään ja leivoin sienipiirakan. On se vaan joka kerta niin jumalattoman hyvää. Itse suosin sienien kanssa yksinkertaisia makuja. Ei liikaa kikkailuja vaan sienet sieninä jotta niiden maku säilyy. Tästä piirakasta ovat monet sanoneet, että on parasta sienipiirakkaa ikinä. Itse olen samaa mieltä :)



Pohja suolaiselle piirakalle

Tästä ohjeesta tulee sopiva pohja ø 24cm piirakkavuokaan

150g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Nypi ensin jääkaappikylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin


Lisää vesi ja suola ja vaivaa taikinaa käsin kunnes sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmuun käärittynä ainakin 30 min. 


Tee sillä välin täyte

Täyte sienipiirakkaan

n. 6 dl sieniä, minulla oli suppilovahveroita
3 dl kermaa
2 pientä sipulia
1/2dl sipulinvartta tai ruohosipulia
150g punaista Emmental-juustoraastetta päälle
voita ja öljyä paistamiseen
Suolaa
mustaapippuria

Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota voin ja öljyn seoksessa kunnes pehmeitä. Kun paistat sipuleta on hyvä lisätä pieni määrä suolaa sipuleihin heti paistamisen alussa. Suola saa sipulit itkemnään nesteitä ja sipulit karamelisoituvat ja maistuvat paremmilta.

Lisää paistettuihin sipuleihin sienet ja paista hetki. Mausta suolalla ja mustallapippurilla. 

Lisää sekaan kerma, pieneksi leikatut sipulinvarret ja hauduta seosta hetki.


Kun taikina on levännyt jääkaapissa tarpeeksi painele taikina piirakkapohjaan. Voit kaulitakin sen, mutta mielestäni on helpointa vain sormenpäillä painella taikina vuokaan.

Esipaista taikinaa (ei siis täytettä tässä vaiheessa lisättynä) vuoassa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 10 min. Esipaistaminen varmistaa, että pohja kypsyy varmasti ja siitä tulee ihanan rapea.



Esipaistamisen jälkeen levitä sieniseos pohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.

Paista 200 asteessa n. 20min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.


Ennätin kuvaamaan vasta kun piirakka oli melkein kokonaan jo syöty, niin hyvää se on!


Lisää sieniruokia:




5 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. Ja on niin helppo ohje että onnistuu varmasti minultakin. Täytyy vinkata kaverille että otan vastaan satsin suppiksia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä helppoa kun heinänteko, ei voi mennä vikaan. Sienten kanssa yksinkertaiset perusmaut toimii parhaiten!

      Poista
  3. Täytyy sanoa, etten ole koskaan syönyt näin hyvää sienipiirakkaa kuin nyt tämä, tehtyäni juurikin tällä ohjeella. Käytin purkin kuohukermaa ja desin ruokakermaa.. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana ohje. Tein pelillisen ja lisäsin sieniseokseen kerman lisäksi 1/2 pakettia Koskenlaskijan savuporojuustoa. Namskis!

    VastaaPoista