Pohja suolaiselle piirakalle
Tästä ohjeesta tulee sopiva pohja ø 24cm piirakkavuokaan
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Nypi ensin jääkaappikylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin
Lisää vesi ja suola ja vaivaa taikinaa käsin kunnes sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmuun käärittynä ainakin 30 min.
Tee sillä välin täyte
Täyte sienipiirakkaan
n. 6 dl sieniä, minulla oli suppilovahveroita
3 dl kermaa
2 pientä sipulia
1/2dl sipulinvartta tai ruohosipulia
150g punaista Emmental-juustoraastetta päälle
voita ja öljyä paistamiseen
Suolaa
mustaapippuria
Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota voin ja öljyn seoksessa kunnes pehmeitä. Kun paistat sipuleta on hyvä lisätä pieni määrä suolaa sipuleihin heti paistamisen alussa. Suola saa sipulit itkemnään nesteitä ja sipulit karamelisoituvat ja maistuvat paremmilta.
Lisää paistettuihin sipuleihin sienet ja paista hetki. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Lisää sekaan kerma, pieneksi leikatut sipulinvarret ja hauduta seosta hetki.
Kun taikina on levännyt jääkaapissa tarpeeksi painele taikina piirakkapohjaan. Voit kaulitakin sen, mutta mielestäni on helpointa vain sormenpäillä painella taikina vuokaan.
Esipaista taikinaa (ei siis täytettä tässä vaiheessa lisättynä) vuoassa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 10 min. Esipaistaminen varmistaa, että pohja kypsyy varmasti ja siitä tulee ihanan rapea.
Esipaistamisen jälkeen levitä sieniseos pohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista 200 asteessa n. 20min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Ennätin kuvaamaan vasta kun piirakka oli melkein kokonaan jo syöty, niin hyvää se on!
Lisää sieniruokia:
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHyvältä näyttää. Ja on niin helppo ohje että onnistuu varmasti minultakin. Täytyy vinkata kaverille että otan vastaan satsin suppiksia... :)
VastaaPoistaKyllä helppoa kun heinänteko, ei voi mennä vikaan. Sienten kanssa yksinkertaiset perusmaut toimii parhaiten!
PoistaTäytyy sanoa, etten ole koskaan syönyt näin hyvää sienipiirakkaa kuin nyt tämä, tehtyäni juurikin tällä ohjeella. Käytin purkin kuohukermaa ja desin ruokakermaa.. :)
VastaaPoistaIhana ohje. Tein pelillisen ja lisäsin sieniseokseen kerman lisäksi 1/2 pakettia Koskenlaskijan savuporojuustoa. Namskis!
VastaaPoista