Raparperi-vaniljahilloa aloin keittämään ja ensin täytyy tehdä suurin työ ja leikata kaikki raparperi paloiksi
Hillo on äärimmäisen helppo tehdä. Hilloa varten tarvitset
500g raparperinpaloja (n. 8dl)
1 vaniljatanko
500g hillosokeria
Itse tein nelinkertaisen annoksen joten kerroin raaka-aineet vain neljällä.
Leikka vaniljatankoon pituussuunnassa halkio ja vedä veitsellä kaikki siemenet sisältä pois. Leikkaa vaniljatanko muutamaan osaan sen jälkeen.
Laita kaikki raaka-aineet kattilaan
Kuumenna seos kiehuvaksi. Alussa kannattaa sekoitella kattilaa pohjia myöden ettei sokeri pala pohjaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 5min
Itseäni hämmensi, että seos ei tässä vaiheessa näyttänyt kovinkaan hillomaiselta, mutta jatkoin kuitenkin.
Anna seoksen jäähtyä kattilassa hieman ennen kuin purkitat sen. Seos ei tässäkään vaiheessa näytä vielä hillolta vaan enemmänkin kiisseliltä.
Kun purkit ovat jäähtyneet kunnolla säilytä niitä jääkaapissa. Hillon pitää seistä jääkaapissa vuorokauden ennen kuin se on käyttövalmista. Vuorokauden jälkeen seos oli hillomnaista ja maistui aivan taivaalliselta! Sopii erinomaisesti pannukakun tai lättyjen kanssa. Täytekakussa varmasti myös oikein maistuvaa.
Nelinkertaisesta määrästä sain viisi 0,5 litran purkkia ihanaa vaniljaista hilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti