torstai 24. lokakuuta 2013

Aura-juusto / Mustapekka-juusto uunilohi

Meillä on laitettu lohta aika moneen muotoon viime aikoina. Bloginpitämisen myötä tulee haastettua itseään enemmän ja enemmän mukavuusalueen ulkopuolelle jotta tulee uudistusta ruokarepertuaariin ja saa sisältöä blogiin. Ehdottomasti hyvä asia, mutta tuo omat haasteensa kun joskus mielikuvitus, omat makunystyrät ja miehen makunystyrät tulevat vastaan. Nyt päädyinkin siihen ratkaisuun, että teen lohta kahdella tapaa kun minä rakastan Aura-juustoa ja miehelle se ei maistu. Molemmat saa mitä halua ja kaikki voittaa. Win-Win ;)



Aura-juusto /Mustapekka-juusto lohi

Lohta haluamasi määrä
Aura-juustoa / Mustapekka-juustoa
suolaa


Nypi pinsetillä ruodot pois lohifileestä. Tunnet sormella missä ruodot menee, nypi kaikki pois.
Leikkaa fileisiin n. 2cm välein viiltoja aina nahkaan asti.

Vaikka kalaan tuleekin suolaista juustoa ripottelin kuitenkin pinnalle suolaa koska suolaton kala on pahaa. Jos et halua käyttää suolaa lisäksi, älä laita.

Leikkaa haluamastasi juustosta (Aura tai Mustapekka esim) sopivan kokoisia paloja ja asettele ne viiltojen sisälle.

Aura-juustolohi

Mustapekka-juustolohi


Paista 200 asteisessa uunissa fileiden koosta riippuen kunnes kypsiä, n. 10-15 min pieniä paloja. Älä ylikypsennä lohta koska se jatkaa kypsymistä edelleenkin lautasella. Sopivan kypsyinen lohi lähtee laattoina irti, ei murentuen.




Lohta hieman eritavalla valmistettuna ja todella hyvää!

Voit tarjota tämän esim. valkosipulisen perunakakun kanssa jota olen valmistanut aikaisemmin.
Mies saa tuota lohen kanssa ja itselleni tein hieman kevyemmin aasialaisittain paistettua kaalia
Inkivääri ja valkosipuli toivat ihanaa raikkautta muuten niin tuhtiin lohiannokseen.




2 kommenttia:

  1. Aijaijaijai, aurajuustoa, inkivääriä ja valkosipulia! Tuota yhdistelmää täytyy maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan munkin lempimakuja nuo kaikki. Toimii todella hyvin!

      Poista