perjantai 6. joulukuuta 2013

Bataattilaatikko

Bataatti on löytänyt tiensä muutaman vuoden sisällä suomalaisten sydämiin. Aika moni onvalmistanut kotonakin jotain bataatista ja tietysti se on löytänyt tiensä myös joulupöytään laatikkomuodossa. taitavat myös einesvalmistajat tehdä bataattilaatikkoa Jouluksi. Voisi siis melkein sanoa, että bataattilaatikko on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten joulupöydässä.

En ole aikaisemmin tehnyt itse bataattilaatikkoa, mutta nyt päätin tehdä ja voin kertoa, teen uudestaankin :) Ja useasti! Itsetehtynä se oli niin hyvää ettei sanat riitä kertomaan. Minulla taisi käydä myös tuuri kun heti ensimmäinen kokeilemani resepti osui ja upposi. Reseptin löysin maku.fi sivustolta jonka mukaan melkein tein reseptin.
Lisää joulunlaatikoita:
porkkanalaatikko
Aura-punajuurilaatikko
lanttulaatikko


Tästä ohjeesta tulee yksi 1,5 litrainen vuoka täyteen

Bataattilaatikko (1,5 l)

1 kg bataatteja
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl siirappia
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää

pinnalle:
voita
korppujauhoja



  • Kuori ja lohko pienemmäksi bataatit. Keitä vedessä kypsäksi




  • Kun bataatit ovat kypsiä survo ne perunansurvimella mössöksi

  • Sekoita toisessa kulhossa sekaisin kerma, siirappi, muna, siirappi, korppujauho, öljy ja mausteet

  • Lisää seos survottujen bataattien joukkoon
  • Ota sähkövatkain ja sekoita massa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  • Maista onko maut kohdillaan, lisää tarvittaessa.
  • Kaada seos voideltuun vuokaan

  • Ripottele pinnalle korppujauhoja ja tee lusikalla painalluksia pintaan kauniin pinnan saamiseksi

  • Laita muutama voinokare pintaan
  • Paista 150 asteessa alatasolla n. 2h


Voit hyvin tehdä laatikon etukäteen ja pakastaa sen. Kun lämmität Jouluna laatikkoa anna sen sulaa ensin kunnolla ja lämmitä miedossa lämmössä uunissa.

Bataattilaatikon maku on uskomattoman täyteläinen. Se on makeahko, mausteinen ja niin samettisen pehmeä. Jos bataattilaatikko on uusi tuttavuus, suosittelen tekemään! Tee vaikka ensin puolikas tästä annoksesta. Vannon, että tulet tekemään lisääkin :)




1 kommentti:

  1. Hyviä ohjeita. Itse pakastan laatikot raakana ja sitten kylmään uuniin aattona tm. n.175 astetta, n. 2,5h ja se on siinä, eikun syömään.

    VastaaPoista