perjantai 8. marraskuuta 2013

Stromboli - pizzarulla

Stromboli on niiiiin hyvää! Stromboli tuli ensimmäisen kerran tutuksi New Yorkin JFK:n lentokentällä. Siellä on ihana leipomo joss valmistavat kaikkia tuotteita, pizzoja, stromboleja, leipiä ym. Ostimme kaverin kanssa lennolle mukaan strombolit siitä ja voi luoja sitä nautintoa! Seuraavan kerran kun kävin New Yorkissa oli strombolia saatava Manhattanillakin. Ja taas tietty JFK:llä lennolle mukaan ;)

Mikä stromboli on? Stromboli on tavallaan pizzarulla jossa on jumalattoman paljon lihaa ja juustoa. Valmistetaan kuin tavallinen pizza, mutta sitten kääräistään rullalle ja laitetaan uuniin paistumaan. Paitsi, että täytteitä on oikeasti n. 3 kertaa enemmän kuin pizzassa. Stromboli on amerikan-italialaisten keksimä herkku jota ainakin Jenkeissä tapaa. En tiedä löytyykö Italiasta.

Jatkan Hävikki Viikko - teemaa edelleenkin ja meidän tämän kertaiseen stromboliin päätyi kaikki kaapissa lojuvat jämät. Loistava ruoka dumpata kaikki jämät :) Kaapissa oli edelleenkin pulled porkin jämiä, ne päätyivät stromboliin. Metvurstia ostin ihan tätä varten kyllä koska meillä ei muutoin metukkaa yleensä ole kaapissa ja stromboli vaati metukkaa :) Juustoraastepussin jämät menivät sisään. Itseasiassa juustoa olisi voinut olla todella paljon enemmänkin, mutta nyt sitä ei vain kotona ollut niin se ei sinne päätynyt. Laitoinpa myös pizzakastikkeen loputkin joka jääkaapissa odotteli käyttöä. Aitoon stromboliin ei tomaattikastiketta tule, mutta tähän tuli.




Stromboli - pizzarulla

pizzapohja (ohjeen saat tästä )
juustoa
erilaisia lihoja esim. metvurstia, salamia, pepperonia, kinkkua, pulled porkia ym.. mahdollisimman paljon lihaa
(tomaattikastiketta)

Tee pizzapohja ohjeen mukaan ja kaulitse kohotuksen jälkeen n. suorakulmion muotoiseksi pellilliseksi.


Jos haluat voit laittaa tomaattikastiketta pohjalle, mutta ei välttämätön


Ala latomaan erilaisia lihoja kerroksittain taikinan päälle. Esim. kinkkua, salamia ym...



Laita reilusti juustoraastetta päälle. Mulla oli aivan liian vähän, laittakaa ainakin 3 kertaa niin paljon kuin tässä kuvassa on


Kääri stromboli rullalle pitkän sivun mukaan
Jätä taitekohta alle ja taittele päädyt kiinni.


Kuumenna pelli tulikuumaksi 250 asteisessa uunissa.
Laske lämpötila 200 asteeseen ja siittä stromboli leivinpaperilla kuuman pellin päälle paistumaan n.30 minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Itse pidin alussa leivinpaperia strombolin päällä jottei se saa liikaa väriä, mutta taikina kypsyy sisältä.



Leikkaa vinottain niin saat näyttävämpiä paloja :)
Tämä maistuu kylmänä ja kuumana. Loistava myös juhliin ja illanistujaisiin. Mahtava tarjottava pikkujouluissa ;)





9 kommenttia:

  1. Ihan uusi juttu vaikka tosi simppeli idea :D Tätä kokeillaan meilläkin joku kerta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyväää :) Ja täytyy sanoa, että edelleenkin ne jenkkilässä saadut strombolit ovat parempia kuin tämä :) Siellä kaikki on isompaa ja enemmän kaikkea :D

      Poista
  2. Innostuin jo kovasti; tuleviin pikkujouluihin leipomiseksi.. Mutta sitten muistin että joukossa on kasvissyöjiä.. Voisikohan pohjalle levittää chili-tomaattimurskaa ja päälle fetaa, pinaattia, aurajuustoa, maustettua soijaa jne? Sopisko smetana myös sinne väliin? Eihän tämmöinen enää kyllä sitten ole nimensä veroinen, vaan jotain aivan muuta.. Mutta onko kukaan kokeillut tällaista käärittyä "pizzaa" ilman lihaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva, että sait inspiraatiota blogistani :)
      Ehkä voisut ostaa soijarouhetta ja maustaa sen oikein napakasti ja tulisesti jopa ja laittaa paljon erilaisia kasviksia ja juustoja päälle esim pinaattia, tomaattia, sipulia, fetaa, auraa, mozzarellaa ym... Niin tulee varmasti oikein hyvää! Ja maistuu lihansyöjillekin :)

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta ja jeps, kokeilen kyllä (tavallisen pizzanteko kun jo kyllästyttää näihin illanviettoihin). Ilmoittelen sitten miten kävi :D

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Tämä Lähtee viikonloppuna testaukseen! <3

    VastaaPoista