lauantai 21. joulukuuta 2013

Valkosipulisinappi

Viime aikoina on koettu paljon ekoja kertoja ja tämä on taas sarjassamme niitä, ekoja kertoja. Tein nimittäin sinappia ekaa kertaa elämässäni. Tein taustatyötä pitkään ja googlettelin ohjeita kunnes päätin minkälaista haluaisin tehdä. Menee suurin osa purkeista lahjaksi tänä Jouluna. Päädyin tekemään valkosipuli-sinappia. Ainakin se on erilaista ja valkosipuli on vaan niin hyvää :) Nyt se on tehty, purkitetty, koristeltu jotenkin ja laitettu eteenpäin. Sinapista tuli tosi hottia, mutta tarvinneeko sitä litrakaupalla läträtäkään ;)
Ohjeen löysin Hesarin sivuilta.



Valkosipulisinappi (5 piltti-purkillista)

100g sinappijauhoa (minä käytin Colmannin jauhetta)
1½ dl sokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl öljyä
1 dl kermaa
1½ dl viinietikkaa
8 valkosipulinkynttä halkaistuna

Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa.
Kiehauta vesihauteessa tai kattilassa kunnes seos sakenee. Älä keitä.
Purkita ja anna tekeytyä pari viikkoa.
Säilytä viileässä.


Tässä sinapissa on jytyä! Rakastan vahvaa ja voimakasta sinappia joka on täynnä makua. En välitä ruskeista Turun Sinapeista vaan olen enemmänkin Dijonin ystävä. Tämä sinappi on dijonin ystäville enemmänkin. Aivan loistaa, suosittelen!



4 kommenttia:

  1. Tyhmä kysymys ilmoille, osaatko sanoa kauanko tämä sinappi säilyy hyvänä? Pari viikkoa jos tekeytyy ja sisältää kuitenkin kermaa. Sormet syyhyäis ja haluaisin jo päästä kokeilemaan tätä, toi parin viikon tekeytyminen olis just passeli aika tähän aikatauluun. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilyy helposti useita viikkoja jääkaapissa. Älä pidä lämpimässä liian pitkiä aikoja kerrallaan, se lyhentää säilyvyyttä. Viileässä säilytys niin pysyy hyvänä pitkään :)

      Poista
  2. Miten laitoit ton valkkarin? Puristimella vai raastimella?

    VastaaPoista