perjantai 13. joulukuuta 2013

Kinkku-salamivoileipäkakku

En ole ikinä tehnyt voileipäkakkua. Enkä tiedä miksi koska se on oikeasti ihan jumalattoman hyvää! Tämä tilanne piti korjata ja päätinkin tehdä voileipäkakun josta nautimme ystävien ja sukulaisten kanssa. Halusin tehdä lihaisin voileipäkakun koska kaikki eivät pidä kalasta, itse rakastan kyllä kalaa. Voileipäkakun tekeminen on todella helppoa! Kokosin oman kakkuni leipävuokaan joka oli vuorattu kelmulla. Aivan loistava tapa tehdä voileipäkakkua. Helppo nostaa kelmulla pois sieltä ja muoto on kauniin tasainen. Voit hyvin tehdä voileipäkakun pyöreään kakkuvuokaan jonka vuoraat kelmulla.

Ideoinnissa auttoi mm. Kinuskikissan ohje ja äiti :)



Kinkku-salamivoileipäkakku

n. 20 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
lihalientä kostutukseen

Kinkkutäyte:

150g palvikinkkua
1 suolakurkku
1 dl purjoa
125 piparjuurituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 tl Dijon-sinappia


Salamitäyte:

150g meetvurstia
1 paprika
200g ruohosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:

n. 300g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
50g palvikinkkua
50g meetvurstia
persiljaa
kirsikkatomaatteja




  • Tee täytteet valmiiksi ensin.
  • Leikkaa kinkku ja suolakurkku pieniksi paloiksi.
  • Yhdistä tuorejuuston ja ranskankerman kanssa.
  • Leikkaa meetvursti ja paprika pieniksi paloiksi ja yhdistä tuorejuuston ja ranskankerman kanssa.



  • Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois.
  • Vuoraa leipävuoka reilusti kelmulla siten, ettää se tulee reunojen yli. Tarkoitus on kääriä myös päällys kelmulla.
  • Aseta leipäviipaleita pohjalle ja kostuta ne kevyesti lihaliemellä. Älä ylikostuta koska silloin leivästä tulee mössöä.




  • Levitä kinkkutahnaa leipärivin päälle tasaisesti.




  • Laita kinkkutahnan päälle uusi rivi leipäviipaleita, paina hieman alaspäin. Kostuta kevyesti.




  • Levitä salamitäytettä leipien päälle ja aseta uusi rivi leipiä päälle.




  • Toista kunnes vuoka on täynnä. Jätä leipäkerros päällimmäiseksi.
  • Minulle tuli 2 kerrosta kinkkutahnaa ja 2 kerrosta salamitahnaa.
  • Nosta kelmut päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Laita joku tasainen paino päälle esim. maitotölkki. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.




Koristele kakku tarjoilupäivänä. Nosta kakku kelmuista tarjoiluastiaan.



  • Notkista tuorejuusto maidolla kulhossa.
  • Levitä tuorejuusto tasaisesti nuolijalla kakun reunoille ja päälle.




  • Leikkaa palvikinkkuviipaleita puoliksi ja rullaa ne. Laita ympyräksi ja keskelle kruunuksi leikattu kirsikkatomaatti.
  • Tee sama meetvurstiviipaleille.
  • Leikkaa saksilla persiljasta pieniä nuppuja ja asettele reunoille.
  • Voit vielä pursottaa tähtityllalla kakkuun koristeita.







Tämä voileipäkakku ei jätä ketään kylmäksi. On todella hyvänmakuinen ja helppo tehdä myös.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti