tiistai 31. joulukuuta 2013

Maailman parhaat mokkapalat

Mokkapalat - ah mikä ihana klassikko! Se vaan toimii! Klassikot ovat klassikkoja syystäkin. Mokkapalat ovat tuttuja minulle jo lapsuuden synttäreiltä, teininä niitä väsättiin koulussa köksän tunnilla, varhaisaikuisena ne oli about ainoa asia mitä osasin leipoa ja nyt edelleenkin oikeana aikuisena teen niitä edelleen mielelläni koska ne ovat vain niin hyviä! Mokkapalat ovat siitä helppo herkku, että ne maistuvat oikeasti kaikille. Olen tehnyt useita eri versioita paloista, mutta silloin ne eivät enää ole mokkapaloja. Tämä resepti pyhitetään täysin perinteiselle mokkapalalle. Reseptin näihin bongasin Kotikokista, reseptistä tulee pellillinen ihania mokkapaloja! Teen reilun kuorrutteen tähän koska sehän on parasta mokkapaloissa :)



Mokkapalat (pellillinen)

5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Kuorrutus:

1 paketti tomusokeria (iso paketti)
3 rkl leivontakaakaojauhetta
50g voisulaa
3/4 dl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria


Aloita vatkaamalla munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kun olet saanut valmiiksi älä enää vatkaa seosta vaan käytä tämän jälkeen nuolijaa sekoittamiseen jottei vaivalla saatu ilmakuplat katoa taikinasta
Yhdistä kuivat aineet erilliseen kulhoon.
Lisää kuivia aineita sihdin läpi muna-sokeri seokseen aina vuorotellen maidon kanssa
Lisää voisula taikinaan ja sekoita hyvin
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia



Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuin lisäät kuorrutteen

Valmis kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaatamalla se hitaasti pohjan päälle. Heti kaatamisen jälkeen ripottele haluamiasi koristeita, nonparelleja, strösseliä ym päälle.
Anna kuorrutteen kovettua hieman ennen tarjoilua.

Nämä maistuvat vauvasta vaariin kaikille ja katoavat nopeasti kahvipöydästä! Vaikka nämä ovat retroa, ovat todella maukkaita. Klassikot ovat klassikkoja syystä :)

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Nähdään ensi vuonna!


2 kommenttia:

  1. Hyvä resepti, mutta kuorutteesta taisi puuttua kaakaojauhe? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsistakeikkaa näinhän se puuttuu tosiaan! Kiitos kun huomasit, täytyy korjata ohjeeseenkin :)

      Poista