maanantai 2. joulukuuta 2013

Mausteinen omenaglögi

Glögi kuuluu Jouluun ja talveen. Olen vain totaalisen kyllästynyt siihen perusglögiin joka on vieä niin hirmuisen makean makuista, että oikein pahaa tekee juodessa. Hyväähän se on, mutta aina voi kokeilla uuttakin. Tässä tapauksessa se uuden kokeilu kannatti ehdottomasti! Tästä tuli kerta heitolla meidän uusi suosikki glögimme. Tarjosin tätä pikkujouluissa ja tuntui vieraisinkiin uppoavan :)

Googlettelin aikani ja löysin sopivan reseptin Food Networkista jota hieman vielä soveltsin. Tämä glögi on vaaleaa ja perustuu täysin omenatäysmehuun johon lisätään mausteita, sitä keitellään ja sen jälkeen lisätään mahdollinen teräste mukiin :)



Reseptistä tulee iso määrä, mutta jos haluat tehdä pienemmän satsin, muuta reseptin suhteita sen mukaise

Mausteinen omenaglögi

4 litraa omanetäysmehua
2 rkl kanelia tai 4 kanelitankoa ja ripaus jauhettuakanelia
10 kokonaista neilikkaa
8 tähtianista
n.1 dl sokeria (lisää vähän kerrallaan niin saat oman makuista)
2 appelsiinin mehu ja kuori



  • Kuori appelsiineista perunankuorimaveitsellä kuori kattilaan. Purista mehu mukaan.
  • Laita mausteet kattilaan.
  • Kaada omenamehu päälle.
  • Keittele glögiä n. 20 min kunnes maut irtoavat 
  • Maistele glögiä ja lisää sokeria tarvittaessa

Glögi maistuu ihanalta sellaisenaan. Aikuisempaan makuun laita mukiin vähän vodkaa ja kaada kuumaa glögiä päälle. Alkoholia ei kannata sekoittaa koko kattilalliseen kuumaa glögiä koska helposti haihdutat alkoholin pois vodkasta :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti