tiistai 10. joulukuuta 2013

Bebe-neliöt

Ystäväni halusi tehdä bebe-leivoksia. Sovittiin, että tehdään yhdessä koska hän on niitä harvoja ystäviäni joka pitää leipomisesta yhtä paljon kuin minä. Mukava touhuilla yhdessä! Päädyimme loppujen lopuksi tekemään pellillisen beben josta leikkasimme neliöitä. Yleensähän bebet ovat leivosmallisia, mutta mellä ei sattunut olemaan metallisia muffinsivuokia joihin nämä olisi voinut rakentaa. Loppujen lopuksi nämä neliöt maistuvat aivan samalta ja olivat helpompi askarrella :)

Hyvän beben salaisuus on täyellisessä pohjassa. Käytä oikeaa voita ja paista pohjaa tarpeeksi. Vaalea ja vetinen pohja ei maistu millekään, saa ehkä vain vihaiseksi. Hyvässä pohjassa on väriä, voi on saanut pähkinämäisen makun ja kokonaisuus on täyteläinen.




Teimme melkolailla Kinuskikissan ohjeella tämän. Ohjeesta valmistuu siis n. pellillinen bebejä

Bebe-neliöt

pohja:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja

täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

kuorrute:
5 ½ dl tomusokeria
5 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä muutama tippa


Aloita pohjasta. Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää kananmuna.
Lisää jauhot muutamassa erässä.
Kauli taikina leivinpaperin päälle n. ½ cm paksuksi pellin kokoiseksi


Paista pohjaa 175 asteessa n. 15 minuuttia
Jäähdytä pohja




Tee täyte.
Sekoita kattilassa kerma, keltuaiset, perunajauhot ja sokeri.
Käytä vispilää sekoittamiseen. Kuumenna seos kunnes se pulpahtaa pari kertaa ja on paksua.
Jäähdytä seos hyvin.
Vatkaa voi sähkövatkaimella. Lisää sekaan jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.

Tee kuorrute.
Sekoita tomusokeri, vesi ja punainen elintarvikeväri sekaisin kunnes koostumus on sopivaa. Oikea koostumus on tarpeeksi paksua ettei se karkaa reunoilta liikaa, mutta sopivan ohutta, että se levittyy hyvin.


Kaada kuorrute täytteen päälle.
Halutessasi voit ripotella kulta/hopeapalloja heti kuorrutteen päälle.


Anna kuorrutteen jähmettyä hyvin viileässä.
Leikkaa sitten vasta sopivia paloja.



Vanha klassikko, mutta toimii! Kahvipöydässä erittäin makoinen ja maistuva tarjottava.



3 kommenttia:

  1. Tykkään kanssa bebeistä valtavasti! Ja onpas näppärää tehdä pellille, saa oiottua aika työläissä leivonnaisissa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä :) mutkia on hyvä oikoa joskus ;)

    VastaaPoista
  3. Tämä on ollut mulla kokeilulistalla jo vaikka kuinka kauan. Bebet kun ovat suurta herkkuani! :)
    Tässä sun postauksessa oli kullan arvoisia vinkkejä, ehkä nyt uskaltaudun kokeilemaan.

    VastaaPoista