keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Texmex-pasteijat

Pasteijat ovat loistava tarjottava. Sopii illanistujaisiin, kahvipöytään, aamiaisellekin. Pasteijoita kannattaakin tehdä kerralla paljon, pakastaa osa ja sulattaa tarpeen mukaan ja lämmittää uudelleen uunissa tarjoilun yhteydessä. Pastteijoihinhan voi laittaa melkein mitä tahansa sisään. Itse olen kovin kyllästynyt perinteisiin liha-riisi-pasteijoihin ja halusin tehdä jotain erilaista. En laittanut riisiä ollenkaan sisään koska aina mielestäni pasteijoissa ei tarvitse olla riisiä. Tämä makuyhtälö toimi erinomaisesti!




Texmex-pasteijat (n. 20 kpl)

500g voitaikinaa
400g naudan jauhelihaa
1 pss taco-mausteseos
1 dl  vettä
½ paprika
kourallinen miniluumutomaatteja



  • Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön ajoissa
  • Paista jauheliha. Lisää paistamisen lopussa taco-mausteseospussi jauhelihan sekaan ja 1 dl vettä. Sekoita hyvin.
  • Leikkaa paprika ja tomaatti hyvin pienksi kuutoiksi. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihan joukkoon.
  • Liitä kaksi voitaikinalevyä yhteen ja kaulitse niitä hieman ohuemmiksi.
  • Voit tehdä pasteijoita melkein millä tahansa muotilla. Itse käytin margarita-lasia tällä kertaa hyödyksi kun lasista tulee tarpeeksi iso ympyrä.
  • Ota muotilla taikinasta ympyrä (tai muu kuvio) ja siirrä levinpaperilla vuoratulle pellille
  • Lisää ympyrän puolikkaaseen täytettä. Nosta puolsko toisen päälle ja painele haarukalla reunat tiiviisti kiinni.




  • Tee kunnes voitaikina ja täyte loppuu.
  • Voitele uunivalmiit pasteijat kananmunalla
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea päältä



Nämä ovat niin hyviä. Maistuu ihan kaikille ja tuo hieman uutta makua jo niin nähtyihin pasteijoihin :) Pahoittelut rumista kuvista, en ehtinyt enää tarjoiluvaiheessa ottamaan kuvaa, nämä menivät kuin kuumille kiville!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti