Reseptin nappasin Dansukkerin sivuilta
Kovat piparminttukarkit
3 dl sokeria
1½ dl vettä
1 dl glukoosisiirappia
tippa väriainetta
2 tl piparminttuöljyä
1 dl tomusokeria
- Öljyä uuninpelti / vuoka
- Kaada kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Sekoita hyvin.
- Kuumenna seosta 152 asteiseksi.
- Ota kattila liedeltä ja sekoita väriaine ja piparminttuöljy sekaan
- Kaada seos pellille / vuokaan ja sekoittele kevyesti.
- Seos alkaa jähmettymään tosi nopeasti joten heti kun kädet kestävät ota pala seosta käsiin ja muovaile siitä käsissäsi pitkän mallinen tanko.
- Leikkaa tangosta veitsellä heti sopivia suupaloja ja laita tomusokerin sekaan lautaselle
- Toista kunnes massa on loppunut.
- Anna karamellien jäähtyä ja pakkaa kauniisti
Oi, varmasti hyvää :)
VastaaPoistaOikein herkullista ja hauskaa joulua <3
Kiitos Peggy <3 ja ihanaa, nautinnollista Joulua teille myös!
Poista