sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kermaiset pehmeät fudget

Fudge on niin hyvää! Pehmeää lohkeavaa kermakaramelliä joka aivan sulaa suuhun! Fudgea on helppo tehdä myös itse. Vaatii lämpömittarin, mutta sen kanssa helppoa kuin heinänteko. Tässä pääsee leikkimään kunnon kotikemistiä - hauskaa! Itsetehdyt lahjat ovat entistä suositumpia nykyään. Pakkaa fudget kauniisti ja anna ystävälle lahjaksi tai herkuttele itse.

Ohjeen fugdeen löysin Dansukkerin sivuilta




Fudge

2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
vajaa 2 ½ dl glukoosisiirappia
2 ½ dl sokeria
2-3 rkl tummaa siirappia
½ dl vettä
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
1 rkl vaniljasokeria



  • Sekoita suola kermaa
  • Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri, siirappi ja vesi. Sekoita tasaiseksi

  • Kuumenna seosta hellalla täydellä teholla 124 asteiseksi asti koko ajan sekoittaen. Käytä lämpömittaria hyödyksesi kaikissa lämpötilan mittauksissa koska muuten fudgesta ei tule fudgea vaan hampaisiin tarttuvaa toffeeta 


  • Kun seos on 124 asteista lisää sekaan kerma-suolaseos ja kuumenna uudestaan 124 asteiseksi koko ajan sekoittaen


  • Kun seos on 124 asteista taas, ota pois liedeltä jäähtymään.
  • Jäähdytä 90 asteiseksi aina välillä sekoittaen. Tämä lämpötila on erityisen tarkka koska muuten fudge epäonnistuu jos lisäät liian kuumaan seokseen aineita 
  • Sekoita kulhossa vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää tahna 90 asteiseen seokseen ja sekoita todella hyvin tasaiseksi.

  • Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada valmis seos sinne.

  • Anna jäähtyä muutama tunti ja leikkaa fudgesta valmiita paloja.


  • Voit kääriä palat sellofaniin ja koristella kauniilla nauhalla.


Nämä ovat niitä Omar-karkin tyylisiä pehmeitä lohkeavia kermaisia toffeita. Tämä on tosin vielä lohkeavampaa ja murumaisempaa kuin Omarit. Maistuu!



9 kommenttia:

  1. Kuinka monelle henkilölle tuosta satsista riittäisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon on aivan mahdotonta vastata koska ei voi millään tietää kuinka paljon joku syö :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Minkä kokoiseen vuokaan teit tuon annoksen? Näyttävät juuri täydellisen paksuisilta paloilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä :) vuoka oli 20cm halkaisijaltaan.

      Poista
  3. Moikka! Säilyykö nää muuten miten huoneenlämmössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla viikon pyörineet tuossa huoneenlämmössä ja edelleen oikein hyviä. Uskoisin, että säilyy pitkään, mutta en mene vannomaan etten aiheuta kenellekään ruokamyrkytystä :D

      Poista
    2. Tattista. :D siirrän pois jääkaapista tilaa viemästä :DD

      Poista