En tiedä miksi olen arastellut rahkavoitaikinan tekemistä itse, sehän on maailman helpointa hommaa. Mutta maku vasta mahtava onkin. Hakkaa mennen tullen kaupan taikinan kertaa tuhat. Jatkossa teen tämänkin taikinan aina itse. Kurkkaa myös ohje täydellliseen suolaiseen piirakkapohjaan joka toimii hieman erilaisissa piirakoissa.
Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta Facebookissa niin saat uusimmat reseptit suoraan uutisvirtaasi ja osaksi mukavaa porukkaa keskustelemaan ruoasta! Facebookiin pääset tästä
Rahkavoitaikina
300g voita (ei margariinia vaan voita)
5-6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa (rasvaton toimii tässä)
- Nypi voi ja jauhot (vehnäjauho + leivinjauhe) käsin murumaiseksi seokseksi.
- Lisää sekaan maitorahka ja sekoita hyvin käsin.
- Laita taikina jääkaappiin lepäämään ainakin 2h ajaksi, voi olla pisempäänkin.
- Kun taikina on levännyt osa se ulos ja ala työstämään sitä käsin. Leivo taikinaa käsin jotta saat sen lämpiämään ja sitä on helpompi kaulita silloin.
Mausteinen jauheliha-riisi täyte
400g naudanjauhelihaa
4-5 dl keitettyä basmatiriisiä
1 sipuli
1 iso yksikyntinen valkosipuli
mustaapippuria
suolaa
chiliä
1 dl sweetchilikastiketta ( tässä ohje helppoon ja nopeaan sweetchilikastikkeeseen )
- Paista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja mausta suolalla ja mustallapippurilla.
- Keitä riisi ja anna valua kuivaksi
- Yhdistä riisi ja jauheliha.
- Mausta joko tuoreella chilillä tai kuivatuilla chilihiutaleilla
- Lisää 1 dl sweet chilikastiketta ja sekoita hyvin
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kaulitse toisesta puolikkaasta tarpeeksi ohut (muttei liian ohut kuitenkaan) suorakulmio. Siisti reunat veitsellä leikaten
- Lisää puolet täytteestä siten, että se täyttää puolet taikinalevystä
- Vedä vapaanaoleva taikina täytteen yli ja painele haarukalla tiiviisti reunat kiinni.
- Pistele haarukalla reikiä pintaan.
- Toista sama toisen taikinan puolikkaan kanssa.
- Laita valmiit piirakat pellille ja voitele munalla tai maidolla. Minulla oli munat loppuneet joten voitelin maidolla.
- Paista 200 uunin keskiosassa n. 20-30 minuuttia.
Nämä olivat ihan käsittämättömän hyviä. Ei pysty sanoin edes kuvailemaan kuinka hyvää itsetehty voitaikina on! Täyte oli sopivan mausteista meidän makuumme. Jos et pidä mausteisesta ruoasta, jätä maustaminen vähemmälle. Jokainen tekee tyylillään, mutta lopputulos on takuuvarma - hyvä! Peltilihis on huikea retroherkku!