tiistai 24. kesäkuuta 2014

Uskomattoman hyvää chili con carnea pitkällä kaavaa

Chili con carne on yksi lempiruoistani. Sitä tulee tehtyä usein, mutta jauhelihasta. Oma reseptini nopeaan chili con carneen on todella maukas, mutta nyt halusin tehdä erilaista chiliä ja pitkällä kaavaa. Tähän meni aikaa n. 6h, mutta lopputulos oli todellakin sen arvoinen. Loistavaa viikonloppuruokaa joka tulee itsekseen uunissa. Tätä olisi voinut helposti haudutella paljon pisempäänkin, jotta liha hajoaa kunnolla, mutta tämäkin oli aivan loistava. Tein chiliä naudan sisäpaistista. Ensimmäistä kertaa tein siis chiliä kokolihasta ja voin kertoa ettei todellakaan jää viimeiseksi. Tämä ruoka meni kertaheitolla top 10 omiin kokkaussuosikkeihin! Niin hullun hyvää ettei sitä voi edes käsittää. Suosittelen todellakin kokeilemaan, tämä muutta käsityksen millaista hyvä chili con carne oikeasti on! Meksikolainen ruoka on taivaallisen hyvää ja helppoa tehdä myös kotona.

Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!





Chili con carne pitkällä kaavaa

600g naudan sisäpaistia
400g kidneypapuja (ei kastikkeessa)
2 sipulia
2 solovalkosipulia
800g tölkkitomaattia
3 dl vettä
2 tuoretta punaista chiliä
1 tl kuivattuja chilihuitaleita
2 tl savupaprikajauhetta
2 kanelitankoa
2 tl jeeransiemeniä paahdettuna ja hienonnettuna morttelissa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl oraganoa
3 rkl chipotle-kastiketta (esim. La Costena)
2 tl sokeria
suolaa maun mukaan
reilusti mustaapippuria myllystä
tuoretta korianteria



  • Ota liha huoneenlämöön tunti ennen kokkauksen aloitusta.
  • Leikkaa liha n. 2cm x 2 cm paloihin ja paista erissä kuumalla pannulla öljyssä. Mausta liha suolalla ja mustallapippurilla ja laita uunipataan paistamisen jälkeen.
  • Huuhtele lihojen paistamispannu 3 dl vettä ja kaada huuhdeliemi pataan.
  • Leikka sipulit ja valkosipuli pieneksi ja laita pataan.
  • Chilit voit laittaa siemenien kanssa tai ilman riippuen kuinka paljon haluat tulisuutta ruokaan. Leikkaa chilit pieneksi ja lisää pataan.
  • Kaada tomaattimurskat pataan ja lisää kaikki mausteet paitsi tuore korianteri. Sekoita hyvin sekaisin.

  • Laita pata 120 asteiseen uuniin 5 tunniksi. 
  • Huuhtele kidneypavut lävikön alla hyvin ja lisää sen jälkeen pataan. Sekoita hyvin ja laita vielä uuniin tunniksi.
  • Kurkkaa aina välillä pataan. Jos nestettä on paljon niin anna padan olla jonkun aikaa ilman kantta jotta osa nesteettä höyrystyy ja maut tiivistyy.
  • Hienonna tuoretta korianteria ja ripottele sitä chili con carnen pinnalle lopuksi.

  • Tarjoile chili con carne basmatiriisin ja ruohosipulilla maustetun creme fraichen kera.


Tämä oli todellakin aivan käsittämättömän hyvää! Aitoja meksikolaisia makuja hiljaa haudutellen. Chili maistuu tasan niin paljon kuin itse chiliä laitat. Ruoassa on ihana savuinen maku joka sopii siihen todella hyvin antaen aitoa meksikolaista fiilistä ruokaan. Creme fraichella saat miedonnettua chilin poltetta. Tätä tulen tekemään useasti, uusi lempiruoka löytynyt!








perjantai 20. kesäkuuta 2014

Vadelma-valkosuklaamousse täytekakku 90-vuotisjuhliin

Mummuni täyttää 90 Juhannuksena. Juhlat olivat meillä edellisenä viikonloppuna. Talo täyttyi sukulaisista. Neljä polvea juhli keskenään meille kaikille niin rakasta mummua. 90 vuotta on kyllä mahtava saavutus. Mummu on aina ollut teräsmummu joka selviää mistä vaan. Siksi halusimmekin järjestää juhlat ja kutsua koko suvun koolle. Minä leivoin kaikki tarjottavat juhliin paitsi herrasväen pikkuleivät jotka olimme mummun kanssa tehneet yhdessä aiemmin valmiiksi pakkaseen odotamaan. Ikähaarukka oli 2-90 ja kaikki viihtyivät. Onneksi keli suosi ja saimme nauttia ulkona olosta takapihallamme ja terassilla.

Mummun juhlissa suolaisina tarjottiin karjalanpiirakoita ja munavoita, feta-aurinkokuivattu tomaatti-basilika piirakkaasavulohipiirakkaa ja halloumisalaattia. Makeina tarjottavina olivat nuo herrasväen pikkuleivät, persikka-juustokakku ja mehevä appelsiinikakku. Lisäksi tein tietysti täytekakun jossa täytteenä oli vadelmaa ja valkosuklaata. Kakku oli todella hyvää ja teen varmasti samalla täytteellä uudestaankin kakkuja! Paistoin kaksi pellillistä täytekakkupohjia Kinuskikissan ohjeella ja rakensin niistä kakun.

Blogissa on myös juhlan paikka. Ensimmäinen neljännesmiljoona (250 000) käyntiä on mennyt rikki! Blogi ei ole vielä vuottakaan ollut toiminnassa joten kiitos teille kaikille! :)





Valkosuklaa-vadelma täytekakku (n. 25 hlö)

2 pellillistä pohjaa:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

täyte:
500g pakastevadelmia
230g vadelmamarmeladia
6 dl vispikermaa
300g valkosuklaata

koristelu:
8-10 dl vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
marjoja (vadelma, mustikka, punaiset viinimarjat)
keltaista sokerimassaa


  • Valmista pohjat ensin.
  • Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useampi minuutti.
  • Toisessa kulhossa yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kuivia aineita vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti nuolijalla sekaisin. 
  • Vuoraa kaksi pellilä leivinpaperilla.
  • Jaa taikina kahdelle pellille ja levitä tasaisesti. Paista pohjia 200 asteessa 6-8 minuuttia keskitasossa.
  • Anna pohjien jäähtyä hyvin.
  • Leikkaa pohjat puoliksi, näin saat neljä kerrosta kakkuun. 

  • Kuumenna vadelmat pussin ohjeen mukaan.
  • Paseeraa kuumat vadelmat lävikön läpi ja ota mehu talteen. Mehulla kostutin kakun.
  • Kun vadelmat ovat jäähtyneet sekoita vadelma-marmeladi niiden sekaan.
  • Vaahdota täytteeseen tulevat kermat.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti. Kun suklaa ei ole enää kuumaa, yhdistä se kermavaahtoon ja sekoita todella hyvin keskenään.
  • Kostuta pohja hyvin ja levitä 1/3 osa vadelmatäytettä sen päälle. 

  • Levitä 1/3 valkosuklaavaahtoa vadelmien päälle.

  • Aseta seuraava pohja vaahdon päälle ja aloita alusta. Toista 3 kerrosta ja jätä viimeinen pohja päälle tyhjäksi. 
  • Valkosuklaamousse saattaa tutua tuossa vaiheessa löysältä, mutta se kovettuu jääkaapissa kakun sisällä sopivaan koostumukseen.

  • Vaahdota täytteeseen tuleva kerma ja laita n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta sekaan kovettamaan kermaa ja tuomaan makua ja makeutta. Kerman pursitus ja levittäminen on helpomoaa hieman jämäkämmällä kermalla joten siksi käytän vaniljakreemijauhetta. En ole rahkan ystävä joten siksi en halua täytekakkuihin rahkaa. Voit siis käyttää kerma-rahkaseosta jos niin haluat.
  • Levitä kerma kauttaaltaan tasaisesti kakun päälle.


  • Tee sen jälkeen haluamasi pursoitukset.
  • Koristele kakun päällinen tuoreilla marjoilla.
  • Lisäksi olin tehnyt keltaisesta sokerimassasta kukkia kakun päälle ja tummasta suklaasta pursottanut 9 ja 0.

Tämä kakku oli ehkä onnistunein kakkuni tähän asti. Täyte oli erittäin maukas, ei liian makea vaan juuri sopiva. Kakku oli visuaalisesti kaunis ja mummun näköinen. Modernit kakut eivät ole mummun juttu vaan perinteiset. Halusin kuitenkin tuoda jotain modernia mukaan kakkuun ja mielestäni se onnistui. Kaikki pitivät kakusta ja ihastelivat ulkonäköä.

Onnea 90-vuotiaalle mummulle!














tiistai 17. kesäkuuta 2014

Liharullat kahdella eri täytteellä (Aura ja Mustapekka)

Tätä ruokaa minun on pitänyt tehdä jo monta kertaa, mutta aina se on kuitenkin jäänyt. En ole siis aikaisemmin tehnyt täytettyjä naudanliharullia. What? En ole en. Enkä kyllä ymmärrä miksen koska nämä olivat niin herkullisia! Sopivat ehdottomasti vähän paremmaksi ruoaksikin. Vieraillekin tätä kehtaisin tarjota. Huippuhyvää! Monivaiheinen toki, mutta joskus pitää nähdä vaivaa hyvän eteen. Minua se ei ole koskaan häirinnyt, mutta nyt kun olen katsonut esim. Kaappaus Keittiössä-ohjelmaa olen huomannut että näitä nopeuden ja helppouden perässsäkin touhuajia on. Tämä ruoka ei ole teille ellette halua haastaa itseänne ja kärsivällisyyttänne :D Varaa siis reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä tämän ruoan valmistamiseen. Punaviinilasillinen on hyvä kaveri tähän hommaan ;)

Minä rakastan Aura-juustoa ja mies ei. Halusin ehdottomasti Auraa täytteeksi joten tein kahdella eri täytteellä näitä. Miehen täytteeseen tuli Mustapekka-juustoa. Paistoin lisäksi molempiin täytteeksi ihanaa karamellisoitunutta sipulia.





Liharullat kahdella täytteellä

700g naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
1 paketti Mustapekka-juustoa
1 paketti Aura-juustoa
suolaa
mustaapippuria myllystä

kastike
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 rkl vahvaa sinappia (esim. Dijon)
reilusti mustaapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
2 tl hunajaa
250gtuoreita herkkusieniä



  • Ota liha tuntia ennen huoneenlämpöön oleentumaan. 
  • Sillä välin kun liha lämpiää huoneenlämmössä valmista sipulit.
  • Leikkaa sipulit keskeltä kahtia ja sen jälkeen ohuiksi puolikuiksi.
  • Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja laita sipulit kypsymään. Ripottele sipuleiden päälle heti suolaa. Se auttaa sipuleiden nesteiden liikkumisessa ja tämä vapauttaa sipuleiden luontaiset sokerit ja auttaa sipuleita karamellisoitumaan.
  • Paista sipuleita keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin karamellisoituneita.



  • Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita tunnin oleentumisen jälkeen.
  • Laita yhdelle viipaleelle keskelle nokare joko Auraa tai Mustaapekkaa ja sen päälle teelusikallinen sipuleita 


  • Kääri liha tiukalle rullalle ja laita cocktail-tikuilla kiinni. Tee erilaiset kiinnitykset eri täytteisiin. Itse laitoin Auraan kaksi tikkua ja Mustaanpekkaan kolme tikkua niin syöjät tunnistavat omansa.
  • Toista tämä kaikkien viipleiden kohdalla.
  • Kuumenna paistinpannu ja siinä öljyä. Paista liharullat kauttaaltaan ja paiston jälkeen laita uunipataan.

  • Laita liharullien sekaan pataan kaikki kastikeaineet ja sen jälkeen kansi kiinni.

  • Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna sen hautua siellä 2-3 tuntia kunnes liha on ihanan mureaa. Kurkkaa pataan aina välillä ja sekoita sitä hieman. Lisää tarvittaessa nestettä. Vastaavasti jos lopussa näyttää, että kastike on vetistä, ota kansi puoleksi tunniksi pois ja anna sen olla uunissa ilman kantta. Kastike tiivistyy. Älä turhaan lähde suurustamaan kastiketta, pilaa maun.


  • Tarjoa liharullat esim. lohkoperunoiden kera.

Lohkoperunat teet itse helposti, maukkaasti ja nopeasti.

Laita uuni kuumenemaan täysille. 
Leikkaa perunat lohkoihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
Lorauta pieni määrä öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Voit tehdä saman kulhossakin. 
Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Paista 250-275 asteisessa uunissa n. 15-20min kunnes perunoissa on kaunis kullanruskea väri.


Tämä ruoka oli aivan ihanaa! Tykkäsimme molemmat todella paljon. Itse maistoin molempia lihoja ja kyllä Aura oli vaan miljoona kertaa parempaa :) Joten jos teillä kaikki syö Auraa, tee ihmeessä pelkästä Aurasta tämä. Tosi tuhtiahan tämä on. Pienestäkin määrästä tulee helposti täyteen. Mutta niin hyvää :)




torstai 12. kesäkuuta 2014

Pellillinen savulohipiirakkaa

Minulta pyydetään usein suolaisten piirakoiden ohjeita. Ja minua pyydetään tekemään usein suolaisia piirakoita. Ne ovat todella loistava tarjottava kahvipöytään, illanistujaisiin ja lounaaksi salaatin kanssa vaikka. Tämän piirakan tein serkkuni 2-vuotiaan pojan synttäreille. Samaisiin juhliin tein myös feta-aurinkokuivattu tomaatti-basilika piirakkaa ja New York juustokakkua . Onneksi kaikki onnistuivat ja kaikki pitivät tarjottavista. Sain paljon positiivista palautetta myös tästä savulohipiirakasta. Voin siis lämmöllä suositella myös tätä piirakkaa koska se on toiminut 25 aikuisella :)

Te jotka luette blogiani enemmänkin kyllästytte kohta toitotukseen suolaisesta piirakkapohjasta, mutta sanon sen vielä kerran. Älkää pilatko hyvää piirakkaa pahalla kaupan pohjalla tai raa'alla pohjalla. Tehkää se pohja itse. Ottaa vähemmän aikaa kuin kaupan pohjan sulattaminen ja esipaistakaa se pohja! Raaka pohja pilaa hyvän itsetehdyn pohjankin. Näillä kahdella säännöllä onnistutte varmasti aina!




Pellillinen savulohipiirakkaa (40cm pelli)


pohja:

300 voita (käytä oikeaa voita, ei margariinia. Maistat sen maussa)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 tl suolaa


täyte:

500g lämminsavulohta
2 pientä suippopaprikaa
1 dl hienonnettua purjoa
200g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
6 kananmunaa
3 dl (kevyt) kermaa
200g creme fraichea
½ dl hienonnettua tilliä
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä




  • Valmista ensin pohja.
  • Leikkaa todella kylmä voi kuutioiksi ja laita isoon kulhoon.
  • Kaada voikuutioiden päälle suola ja vehnäjauhot.
  • Nypi voi ja jauhot sekaisin kunnes koostumus on murumaista. 
  • Lisää sekaan vesi ja vaivaa nopeasti taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa ettei taikinaan ala muodostumaan gluteiinia (elastisuutta). Taikinan tulee säilyä muromaisena eikä leipämaisena.
  • Kun taikina on valmis laita leivinpaperi pellille.
  • Levitä taikina pellille kostutetuin sormin. Muista myös reunat.

  • Kun taikina on pellillä laita taikinapelti pakkaseen siksi aikaa kun uuni kuumenee 200 asteeseen.
  • Taikina pakastetaan tässä vaiheessa siksi, että se estää reunojen valumisen paistovaiheessa ja taikinasta tulee todella ihanan makuinen!
  • Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10-15 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä on kauniin kullan ruskea.
  • Valmista täyte sillä välin kun esipaistat pohjaa.
  • Hienonna purjo, suippopaprika ja tilli.
  • Riko kananmunat tyhjään kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sekaan kerma ja creme fraiche. Mausta suolalla ja mustallapippurilla. Sekoita hyvin.
  • Lisää munaseoksen purjo, paprika, tilli ja juustoraaste. Sekoita.
  • Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
  • Ota savulohesta sormin sopivan kokoisia pieniä lohkoja ja asettele ne täytteen päälle. Paina lohta hieman alas haarukalla.
  • Paista piirakkaa 200 uunin alimmalla tasolla n. 20-25 minuuttia. Jos piirakka alkaa saamaan liikaa väriä laita leivinpaperi piirakan päälle.


Voit myös savustaa lohen itse jos sinulla on savustuspönttö. Minulla on kaasugrilliini sopiva pönttö jossa savustan lohta usein. Ohjeet lohen savustamiseen saat tästä
Savulohi kuuluu Suomen kesään ja sopii todella hienosti suolaiseen piirakkaan. Maistuu kaikille!




tiistai 10. kesäkuuta 2014

Amaretto-jääkahvi

Salainen (tai ei ehkä niin salainen) paheeni on Amaretto. Rakastan tuota vanhojen mummojen juomaa niin paljon!  Karvasmantelilla maustettu likööri sopii vaan minun suuhuni. Ravintolassakin paras jälkkäri on tupla espresso ja Amaretto. Meillä on kotona aina Amarettoa ja usein illanistujaisissakin kaivan pulloni jossain vaiheessa esiin ja tarjoan hömpsyt haluaville. Useinkaan niitä ei ole paljoa koska olen huomannut etteivät kovin moni jaa rakkauttani Amarettoon. Onneksi mieheni pitää siitä.

Ajatus Amaretto-jääkahvista lähti siitä, usein hippausillan aikana kaipaa jotain piristettä joissain vaiheessa ja minä en energiajuomien juontia ymmärrä. Meillä keitetään kahvit siihen hätään. Mietin, että siitähän voisi tehdä oikein drinkinkin. Amaretto esiin! :) Kesäkuumalla jääkahvi maistuu ennemmin kuin kuuma kahvi. Tämä on siis täydellinen kesädrinkki!




Amaretto-jääkahvi (1 annos)

6 cl Amarettoa
4 cl vahvaa kahvia
6 cl maitoa
jääpaloja



  • Keitä vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä täysin kylmäksi
  • Jos omistat cocktail shakerin lisää kaikki aineet shakeriin ja ravista hyvin. Näin saat maidosta vaahtoavaa. Tämä sama onnistuu lasipurkissakin.
  • Kaada juoma cocktail lasiin ja laita juomaan muutama jääpala.
  • Nauti!


Tämä juoma oli minun makuuni erityisesti todella kylmänä. Suosittelenkin siis todella kylmien aineiden käyttöä. Tätä meillä tullaan tekemään paljon :)





sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

New York Cheesecake

New York cheesecake on herkkua. Aivan käsittämättömän ihanaa kun se on hyvää. Hyydytetyt juustokakut toki ovat hyviä myös, mutta oma valintani on aina vaan uunissa paistettu New York cheesecake ilman mitään ylimääräisiä makuja kakussa. Perusmaku on niin hyvä ettei se kaipaa mitään sekaansa. New Yorkissa (luonnollisesti) olen syönyt parhaimman paistetun juustokakun ikinä. Söimme sen viimeisenä aamuna Times Squarella ulkona kuumaa kahvia hörppien. Se oli täydellistä. Jotenkin siihen juustokakun palaseen tiivistyi New Yorkin loman tunnelma täydellisesti viimeisenä aamuna :)

Minua pyydettiin tekemään serkkuni pikkupojan 2-vuotis synttäreille näitä juustokakkuja kaksi. Olen aikaisemminkin tehnyt paistettua juustokakkua Keke Armstroning ohjeella mutta en silloin ollut tyytyväinen sen kokoon. Nyt halusin korkean ja näyttävämmän kakun. Oikein sopiva ohje löytyi BBC Good Food:in sivuilta ja teinkin kakun sen mukaan. Hieman muokkasin ohjetta sitten kuitenkin ;) Kakku oli niin lähellä sitä autenttista juustokakku kokemustani New Yorkissa, että voin todella hyvällä omalla tunnolla suositella tätä kakkua lämpimästi. Kaikki vieraat pitivät siitä paljon mikä oli helpotus :) Koristelimme kakun vielä marjoilla ja se oli todella hyvä veto. Marjat antoivat hyvää lisämakua juustokakulle ja näyttävyyttä juhlapöytään.

Muistathan liittyö myös Ruokasurffauksen Facebook-sivuilla lukijaksi. Saat helposti kaikki uudet reseptit omaan uutisvirtaasi :)





New York Cheesecake (24cm irtopohjavuoka)

pohja:
200g Digestive-keksejä
100g voita

täyte:
900g maustamatonta Philadelphia-juustoa (ei kevyt)
300g creme fraichea (ei kevyt)
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa ja 1 keltuainen

päällinen:
150g cremefraichea
1 rkl sokeria
2 tl sitruunanmehua



  • Aloita pohjasta. Aja monitoimikoneella Digestivet hienoiksi muruiksi. Voit myös laitta keksit pussiin ja kaulimella hakata pieneksi.
  • Sulata voi.
  • Lisää sulatettu voi keksinmurujen sekaan ja sekoita hyvin. 
  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja sulke irtopohjavuoka. Näin kakun nostaminen on helppoa eikä se jää kiinni vuokaan.
  • Painele seos käsin todella tiiviisti leivinpaperin päälle pohjalle.
  • Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.



  • Täytteen valmistamiseen suosittelen isoa kulhoa jotta vatkaaminen käy helpommin. Itse tein täytteen yleiskoneessa mikä oli hyvä valinta koska vatkaamista on paljon.
  • Vatkaa Philadelphia-juustot notkeiksi. Vatkaa niitä n. 2 minuuttia. 
  • Lisää sekaan kananmunat yksitellen.
  • Lisää sekaan vehnäjauhot ja sokeri.
  • Vatkaa aina välissä hyvin tai jos käytät yleiskonetta anna koneet pyöriä koko ajan.
  • Lisää lopussa sekaan creme fraiche ja vatkaa vielä todella hyvin sekaisin kuohkeaksi tasaiseksi massaksi.
  • Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja laita se 160 asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Jos kakun pinta tummuu liikaa laita leivinpaperi päälle.
  •  Sen jälkeen ota uunista virta pois ja jätä kakku jälkilämpöön 2-3 tunniksi. Itse pidin 3 tuntia kun minulla oli kaksi kakkua uunissa. 

  • Juustokakkuun todennäköisesti tulee halkeama uunissa. Tämä on normaalia.

  • Kun juustokakku on otettu pois uunista ja annettu hetken levähtää tee päällinen.



  • Sekoita päälliseen keskenään creme fraiche, sokeri ja sitruunanmehu. 
  • Levitä päällinen juustokakun päälle reunoille asti. 
  • Tämä antaa kakulle viimeistellyn päällisen ja siistin ulkoasun. Peittää myös halkeaman.
  • Laita kakku jääkaappiin ainakin yön yli. Tämä kakku siis tulee tehdä hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Kakun voi hyvin tehdä myös pari kolme päivää aikaisemmin sillä maku vain paranee ja syvenee ajan myötä.
  • Kakun voi myös pakastaa.

Kakun päällä oli vadelmia, mustikoita, karhunvadelmia, mansikoita, punaisia viinimarjoja ja kirsikoita. Kakusta tulee näyttävä ja kesäiseen kakkuun kuuluvat marjat :) Todella hyvää!!