Rakastan intialaista ruokaa. Jokainen joka seuraa tätä blogia tietää sen. Aasialaiset mausteiset maut ovat lähinnä sydäntäni ja intialainen ehkä kaikista korkeimmalla. Löysin intialaisen ruoan Englannissa asuessani 1999-2004. Silloin tuli käytyä paljon intialaisissa ravintoloissa ja tilattua kotiin noutoruokaa. Testailin eri ruokia ja opin tuntemaan maut hyvin ja erottamaan jalfrezin tikka masalasta ja kormasta. Vindaloo ja madras tulivat tutuiksi dupiazan kanssa ja monet monet muut ruokalajit.
Teen kotoa intialaista ruokaa paljon ja aina itse alusta asti. Olen kokeillut valmiita tahnoja ja currypasteja. Ne eivät vaan saa minua lämpiämään sen jälkeen kun on saanut hyvää intialaista. Kaikki kunnia valmistahnoille, mutta intialaisessa ne eivät ole minua varten. Itse saa tehtyä niin hyvää kunhan on maustekaappi kunnossa ja jos joku meillä on kunnossa se on maustekaappi! Olen mausteiden suurkuluttaja ja en usko less is more ajatteluun vaan intialaisessa more is more ehdottomasti :) Pliisuilemalla ei tehdä hyvää inkkaria. Ja voit unohtaa sen keltaisen curryjauheen kaappiin, sitä et tule tarvitsemaan ikinä missään. Et ainakaan intialaista ruokaa tehdessä :)
Tällä kertaa lähin tekemään Butter Chickeniä joka on yksi intialaisen keittiön klassikoita. Syystäkin. Erittäin hyvää on! Googlailin aikani ohjeita ja löysin erittäin kelpo-ohjeen
Hiidenuhmaa-blogista joka oli löytänyt ohjeen vanhasta intialaisesta keittokirjasta. Vanhat perinteiset ohjeet ovat ehdottomasti parhaita tässä tapauksessa. Tämä ohje on helppo, vaatii aika paljon aineita mutta on kaiken sen arvoinen. Itse ruoka valmistuu nopeasti, mutta kanan marinointi ottaa vuorokauden joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin liikkeelle. Jos tänään päätät tehdä on ruokasi vasta huomenna valmista :)
Butter Chicken
600g broilerin fileitä
marinadi:
4 dl turkkilaista jugurttia
3 solovalkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 ½ tl garam masalaa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
kastike:
200g paseerattua tomaattia
50 g voita
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
½ tl jauhettua kardemummaa
0,5 dl kermaa
suolaa maun mukaan
3 rkl mantelijauhetta
3 dl marinadia
puntti korianteria
- Aloita marinoimalla kana. Leikkaa broileri isohkoiksi paloiksi.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
- Ota marinadia erilliseen kulhoon 3 dl.
- Sekoita broilerit loppuun marinadiin huolellisesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vuorikaudeksi.
- Seuraavana päivänä paista broilerit nopeasti pannulla ja ota ne kulhoon hetkeksi pois pannulta.
- Kuumenna pannulla voi.
- Lisää voihin mausteet ja sekoita hyvin.
- Lisää seokseen säästämäsi 3 dl marinadia ja paseerattu tomaatti.
- Lisää kanat sekaan.
- Hauduttele kunnes kana on kypsää, ei pitäisi kestää kauaa,
- Lisää lopussa maun mukaan suolaa ja puntti hienonnettua korianteria.
Tarjoile butter chicken basmatiriisin, naan-leivän ja mangochutneyn kanssa. NAM!
Jos innostuit intialaisesti ruoasta käyhän kurkkaamassa reseptini myös
rogan joshiin