maanantai 30. maaliskuuta 2015

Suolainen pannukakku kinkusta ja paistetusta sipulista

Suolaiset pannukakut ovat kuulkaa loistavia. Oletteko kokeilleet? Jos ette niin suosittelen ehdottomasti. Aivan erinomainen iltapala joka taipuu helposti lounaaksi salaatin kanssa. Meillä tehdään paljon suolaisia pannukakkuja koska ne ovat edullinen ja helppo iltapala. Kurkkaa myös ohjeeni jauhelihapannariin ja pizzapannariin

Suolaiseen pannukakkuun on helppo upottaa kaikki mitä kaapissa on ja vaatii käyttämistä. En pidä, että ruokaa heitetään roskiin. Tehkää niistä huonoksi menevistä leikkeleistä tai ylimääräisestä maidosta mielummin suolaista pannaria. Mieheni urheilee paljon joten kuluttaakin paljon. Aina ei jaksa syödä tuhatta palaa leipää päivässä ja silloin on hyvä olla proteiinipitoista ravitsevaa välipalaa olemassa. Näihin tarkoituksiin tämä on loistava.

Käykäähän liittymässä Ruokasurffakseen Facebook-ryhmään, saatte kaikki uusimmat reseptit uutisvirtaanne. Ryhmässä lisäksi paljon muuta keskustelua kivassa porukassa :)



Suolainen pannukakku kinkusta ja paistetusta sipulista

7 dl maitoa
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta
mustaapippuria myllystä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
300g kinkkua
2 isoa sipulia
öljyä paistamalla


  • Tee pannaritaikina turpoamaan. Yhdistä maito, munat, jauhot, ruohosipuli ja mausteet ja jätä se turpoamaan 20 minuutiksi.
  • Leikkaa sipuli ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi.
  • Kuumenna öljy ja paistele sipulia keskilämmöllä kunnes se on saanut kauniin värin ja karamellisoitunut.
  • Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille turpoamisen jälkeen.
  • Ripottele pinnalle paistettu sipuli ja kinkku.

  • Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) keskiosassa n. 15-20 minuuttia riippuen uunistasi.


Tämä herkku maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä.



maanantai 16. maaliskuuta 2015

Nopea ja herkullinen kylmäsavulohipasta

On päiviä kun aikataulut paukkuu ja ruoanlaitolle ei ole paljon aikaa urhatavissa. Aina ei pysty olemaan etukäteen viisas ja miettiä mitä seuraavana päivänä syödään. Silloin mennään töiden jälkeen kauppaan, ostetaan aineet ja tehdään mahdollisimman nopeaa, mutta hyvää ruokaa. Mausta en suostu tinkimään edes kiireessä. Ruoan on maistuttava hyvältä tai en suostu syömään sitä :)

Savulohipasta syntyi tällaisella hetkellä. Osittain siitä mitä kaapissa on ja osittain kaupassa keksien. Lopputulos oli taivaallisen hyvä! Niin hyvä, että tämä ruoka taatusti jää ruokalistallemme pysyvästi. Kylmäsavulohi, kaprikset, ruohosipuli ja kermainenkastike ei voi olla huono juttu maanantaisin <3



Kylmäsavulohipasta

300g kylmäsavulohta
sipuli
200 g valkosipulituorejuustoa (tai jotain muuta tuorejuustoa)
2 rkl kapriksia
1 dl vettä
1 dl kevytkermaa
½ dl ruohosipulia
suolaa
mustaapippuria myllystä
öljyä sipulin paistamiseen

täysjyväspagettia


  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
  • Lisää pannulle valkosipulituorejuusto, vesi ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää kaprikset ja pippuri.
  • Leikkaa kylmäsavulohi n. 2 cm x 2 cm kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.
  • Kiehauta nopeasti. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  • Lisää ruohosipuli.


Tarjoa pastan kera heti. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Ihana savuisuus, kapristen suolaisuus ja kastikkeen täyteläisyys. Parasta ruokaa hetkeen!





sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Arvonta suoritettu ja voittaja on....

Järjestin blogissa arvonnan jossa oli palkintona viiden valinnaisen japanilaisen Yutaka-tuotteen paketti. Iso kiitos maahantuojalle paketista!

Osallistujia arvontaan oli huikeat 62 ja arvonnan suoritin www.random.com:ssa jotta se olisi mahdollisimman reilu ja satunnanvarainen. Tällä kertaa voittaja on


Minna Pekkala

Paljon onnea voittajalle! Tulen ottamaan sinuun yhteyttä palkinnostasi. Iso kiitos kaikille osallistuneille. Enköhän järjestä jonkun kivan arvonnan taas teille mahtaville lukijoille!




keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Butter Chicken - intialaisen keittiön klassikko

Rakastan intialaista ruokaa. Jokainen joka seuraa tätä blogia tietää sen. Aasialaiset mausteiset maut ovat lähinnä sydäntäni ja intialainen ehkä kaikista korkeimmalla. Löysin intialaisen ruoan Englannissa asuessani 1999-2004. Silloin tuli käytyä paljon intialaisissa ravintoloissa ja tilattua kotiin noutoruokaa. Testailin eri ruokia ja opin tuntemaan maut hyvin ja erottamaan jalfrezin tikka masalasta ja kormasta. Vindaloo ja madras tulivat tutuiksi dupiazan kanssa ja monet monet muut ruokalajit.

Teen kotoa intialaista ruokaa paljon ja aina itse alusta asti. Olen kokeillut valmiita tahnoja ja currypasteja. Ne eivät vaan saa minua lämpiämään sen jälkeen kun on saanut hyvää intialaista. Kaikki kunnia valmistahnoille, mutta intialaisessa ne eivät ole minua varten. Itse saa tehtyä niin hyvää kunhan on maustekaappi kunnossa ja jos joku meillä on kunnossa se on maustekaappi! Olen mausteiden suurkuluttaja ja en usko less is more ajatteluun vaan intialaisessa more is more ehdottomasti :) Pliisuilemalla ei tehdä hyvää inkkaria. Ja voit unohtaa sen keltaisen curryjauheen kaappiin, sitä et tule tarvitsemaan ikinä missään. Et ainakaan intialaista ruokaa tehdessä :)

Tällä kertaa lähin tekemään Butter Chickeniä joka on yksi intialaisen keittiön klassikoita. Syystäkin. Erittäin hyvää on! Googlailin aikani ohjeita ja löysin erittäin kelpo-ohjeen Hiidenuhmaa-blogista joka oli löytänyt ohjeen vanhasta intialaisesta keittokirjasta. Vanhat perinteiset ohjeet ovat ehdottomasti parhaita tässä tapauksessa. Tämä ohje on helppo, vaatii aika paljon aineita mutta on kaiken sen arvoinen. Itse ruoka valmistuu nopeasti, mutta kanan marinointi ottaa vuorokauden joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin liikkeelle. Jos tänään päätät tehdä on ruokasi vasta huomenna valmista :)




Butter Chicken

600g broilerin fileitä

marinadi:
4 dl turkkilaista jugurttia
3 solovalkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 ½ tl garam masalaa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua

kastike:
200g paseerattua tomaattia
50 g voita
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
½ tl jauhettua kardemummaa
0,5 dl kermaa
suolaa maun mukaan
3 rkl mantelijauhetta
3 dl marinadia
puntti korianteria


  • Aloita marinoimalla kana. Leikkaa broileri isohkoiksi paloiksi.
  • Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
  • Ota marinadia erilliseen kulhoon 3 dl.
  • Sekoita broilerit loppuun marinadiin huolellisesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vuorikaudeksi.




  • Seuraavana päivänä paista broilerit nopeasti pannulla ja ota ne kulhoon hetkeksi pois pannulta.
  • Kuumenna pannulla voi. 
  • Lisää voihin mausteet ja sekoita hyvin.
  • Lisää seokseen säästämäsi 3 dl marinadia ja paseerattu tomaatti.
  • Lisää kanat sekaan.
  • Hauduttele kunnes kana on kypsää, ei pitäisi kestää kauaa,
  • Lisää lopussa maun mukaan suolaa ja puntti hienonnettua korianteria.


Tarjoile butter chicken basmatiriisin, naan-leivän ja mangochutneyn kanssa. NAM!
Jos innostuit intialaisesti ruoasta käyhän kurkkaamassa reseptini myös rogan joshiin





tiistai 3. maaliskuuta 2015

Salami-feta-tomaattipiirakka

Blogia seuraavat ovat jo huomanneet minun rakastavan suolaisia piirakoita. Ne ovat minun bravuurini ja niitä tykkään tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Maistuvat aina ja niihin on helppo upottaa jääkaapin jämiä. En tykkää heittää ruokaa roskiin vaan mielummin jatkojalostan ruokia eteenpäin. Näin usein syntyy suolaiset piirakat tai myöskin iltapalaksi kun ikuinen leivän syönti kyllästyttää.

Blogini ehdottomasti suosituin ja Googlesta haetuin resepti on suolainen piirakkapohjani joka onkin Googlen hauissa heti kärjessä. Piirakkapohja on helppo, yksinkertainen ja ihan äärettömän maukas. Maun salaisuus piilee aidossa voissa joka paahtuessaan antaa uskomattoman ihanan maun. Toinen salaisuus on aina muistaa esipaistaa pohja. Raaka vaalea pohja pilaa hyvänkin täytteen. Joten käytä aina oikeaa voita ja aina esipaista pohja. Vannon, että näillä ohjeilla onnistut joka kerta :) Minulta tilatan paljon suolaisia piirakoita joten  ilmeisesti maku on kohdallaan.

Tällä kertaa tehtiin salamista, fetasta ja tomaatista piirakkaa. Lieneekin itsestään selvyys, ettei noista aineista voi tulla kuin hyvää :) Rasvaa, suolaa ja ripaus raikkautta  toimii aina :)





Salami-feta-tomaattipiirakka

suolainen piirakkapohja

täyte:
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (myös kevyet käy)
100 g valkosipulimeetvurstia tai jotain muuta
100 g fetaa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä
½ tl savupaprikajauhetta
100 g kirsikkatomaatteja


  • Esipaista ensin pohja, valmista täyte sillä välin.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
  • Lisää sekaan suola, mustapippuri ja savupaprikajauhe ja kerma. Sekoita hyvin.
  • Leikkaa salami pieneksi ja lisää sekaan.
  • Raasta juusto ja lisää.
  • Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
  • Murenna feta pinnalle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin.

  • Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.


Maukasta herkkua iltapalaksi, kahvipöytään, illanistujaisiin tai vaikka lounaaksi salaatin kanssa. Nam nam, meillä tykätään ainakin :)