Korealaista paistettua riisiä possulla
400-500g possun filettä
6 dl kypsää basmatiriisiä (mielellään vuorokauden vanhaa)
2 dl maissia
3 dl vihreitä papuja (pakaste tai tuore)
1 parsakaali
4 kananmunaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl sesamöljyä
3 rkl kalakastiketta
1-2 tuoretta chiliä / chilihiutaleita maun mukaan
rypsi/rapsiöljyä paistamiseen
marinadipossulle:
2-3 yksikyntistä valkosipulia
3 rkl gochujang-chilitahnaa (tai vastaava määrä sambal oelekia)
½ dl soijaa
2 rkl tummaa siirappia / fariinisokeria / palmusokeria
- Valmista marinadi. Hienonna valkosipuli ja yhdistä kaikki aineet keskenään.
- Leikkaa possu hyvin ohuiksi lastuiksi ja lisää marinadiin. Itse marinoin lihan aina minigrip-pussissa. Liha maustuu tasaisesti ja sitä on helppo käsitellä jääkaapissa. Annoin itse lihan marinoitua n. 36h, mutta lyhyempikin aika riittää. Vuorokausi voisi olla hyvä aika niin liha ehtii saamaan hyvin makua.
- Paista possu kahdessa erässä kuumassa wokissa öljyn kanssa. Älä pese marinadeja pois vaan paista marinadin kanssa. Laita kypsä liha sivuun odottamaan.
- Riko munat kulhoon, sekoita haarukalla rakenne rikki ja kaada pannulle. Kypsennä kokkeliksi ja ota pois pannulta.
- Kuumenna öljyä lisää ja laita inkivääri ja chili kypsymään siihen. Lisää parsakaali ja vihreät pavut. Kypsennä hetki. Lisää sekaan possu ja kypsä kylmä riisi, munakokkeli, maissi. Sekoittele hetki ja mausta kalakastikkeella ja sesamöljyllä.