torstai 21. huhtikuuta 2016

Korealaista paistettua riisiä possulla

Keitän usein hieman liikaa riisiä tarkoituksella koska paistettu riisi on niin hyvää! Aasialaiseen pyttipannuun saa upotettua helposti jääkaapin sisältöä ja maustaa sen maukkaaksi, herkkua! Tällä kertaa halusin käyttää jääkaapissa olevaa korealaista gochujang-chilitahnaa possun marinointiin. Tuo chilitahna on upean makuista ja suosittelenkin hankkimaan sitä jos tuote ei ole tuttu. Jos kuitenkin haluat tehdä tätä ruokaa ja kaapista ei löydy gochujang-tahnaa voit aivan hyvin korvata sen esim. sambal oelek-chilitahnalla tai jollain muulla. Kasviksia laitoin sen mukaan mitä kaapissa oli, jokainen käyttää taas sitä mitä haluaa. Tämä on kuitenkin "jämäruokaa" johon on tarkoitus laittaa sitä mitä on :) Mukaan sopii hyvin myös paprika, sienet, sipuli ym.



Korealaista paistettua riisiä possulla

400-500g possun filettä
6 dl kypsää basmatiriisiä (mielellään vuorokauden vanhaa)
2 dl maissia
3 dl vihreitä papuja (pakaste tai tuore)
1 parsakaali
4 kananmunaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl sesamöljyä
3 rkl kalakastiketta
1-2 tuoretta chiliä / chilihiutaleita maun mukaan
rypsi/rapsiöljyä paistamiseen

marinadipossulle:
2-3 yksikyntistä valkosipulia
3 rkl gochujang-chilitahnaa (tai vastaava määrä sambal oelekia)
½ dl soijaa
2 rkl tummaa siirappia / fariinisokeria / palmusokeria


  • Valmista marinadi. Hienonna valkosipuli ja yhdistä kaikki aineet keskenään.
  • Leikkaa possu hyvin ohuiksi lastuiksi ja lisää marinadiin. Itse marinoin lihan aina minigrip-pussissa. Liha maustuu tasaisesti ja sitä on helppo käsitellä jääkaapissa. Annoin itse lihan marinoitua n. 36h, mutta lyhyempikin aika riittää. Vuorokausi voisi olla hyvä aika niin liha ehtii saamaan hyvin makua.

  • Paista possu kahdessa erässä kuumassa wokissa öljyn kanssa. Älä pese marinadeja pois vaan paista marinadin kanssa.  Laita kypsä liha sivuun odottamaan.
  • Riko munat kulhoon, sekoita haarukalla rakenne rikki ja kaada pannulle. Kypsennä kokkeliksi ja ota pois pannulta.
  • Kuumenna öljyä lisää ja laita inkivääri ja chili kypsymään siihen. Lisää parsakaali ja vihreät pavut. Kypsennä hetki. Lisää sekaan possu ja kypsä kylmä riisi, munakokkeli, maissi. Sekoittele hetki ja mausta kalakastikkeella ja sesamöljyllä.
Tämä oli niin hyvää! Paistettu riisi on yksi meidän molempien suosikeista ja maistuu joka kerta. Joskus siitä tulee tulisempaa joskus miedompaa, fiilispohjalta joka kerta! Tärkeintä on, että mukana on aina inkivääriä, valkosipulia, chiliä, kalakastiketta ja sesamöljyä. Loput varioituu sen mukaan mitä kaapissa on.