Reseptin nappasin Dansukkerin sivuilta
Kovat piparminttukarkit
3 dl sokeria
1½ dl vettä
1 dl glukoosisiirappia
tippa väriainetta
2 tl piparminttuöljyä
1 dl tomusokeria
- Öljyä uuninpelti / vuoka
 - Kaada kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Sekoita hyvin.
 - Kuumenna seosta 152 asteiseksi.
 - Ota kattila liedeltä ja sekoita väriaine ja piparminttuöljy sekaan
 - Kaada seos pellille / vuokaan ja sekoittele kevyesti.
 
- Seos alkaa jähmettymään tosi nopeasti joten heti kun kädet kestävät ota pala seosta käsiin ja muovaile siitä käsissäsi pitkän mallinen tanko.
 
- Leikkaa tangosta veitsellä heti sopivia suupaloja ja laita tomusokerin sekaan lautaselle
 
- Toista kunnes massa on loppunut.
 
- Anna karamellien jäähtyä ja pakkaa kauniisti
 
Oi, varmasti hyvää :)
VastaaPoistaOikein herkullista ja hauskaa joulua <3
Kiitos Peggy <3 ja ihanaa, nautinnollista Joulua teille myös!
Poista