keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Gluteeniton suolainen pannukakku kalkkunasta, paprikasta ja ruohosipulista

Teen suolaisia pannareita aika usein välipalaksi. Leipää ei aina jaksa syödä välipalana tai iltapalana. Suolaiseen pannariin voi helposti upottaa oikeastaan mitä vain jääkaapista. Kun on maidot menossa vanhaksi niin silloin nekin kannatta hyödyntää tässä. Suolainen pannari on lisäksi terveellistä. Minä en lisää rasvaa tähän ollenkaan koska se ei sitä kaipaa. Proteiinia voi lisätä oman makun mukaan. Tällä kertaa käytin kalkkunaa joka on todella kevyttä ja erinomainen proteiini! Suolainen pannari menee illanistujaisissa, kahvipöydässä, lounaana, välipalana yms. Todella monipuolinen terveellinen herkku.

Tein tämän gluteenittomista jauhoista jotta voin itsekin syödä sitä. Onnistui todella hyvin ja eroa vehnäjauhoilla tehtyihin ei todellakaan huomaa.

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Gluteeniton suolainen pannukakku kalkkunasta, paprikasta ja ruohosipulista

7 dl maitoa
4 kananmunaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai venhnäjauhoja)
½-1 tl suolaa
mustaapippuria myllystä
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
1 tl savupaprikajauhetta
200g kalkkunaleikettä
1 iso punainen paprika
½ puntti ruohosipulia

  • Tee taikina kulhoon turpoamaan yhdistämällä munat, suola, pippuri, savupaprikjauhe, raastettu valkosipuli, maito ja jauhot. Sekoita hyvin vispilällä jotta jauhopaakut hajoavat ja taikinasta tulee mahdollisimman tasaista. Anna turvota n. 20-30 minuuttia.
  • Leikkaa kalkkuna ja paprika pieneksi ja hienonna ruohosipuli.
  • Kun taikina on turvonnut lisää sekaan ruohosipulisilppu.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele pinnalle kalkkuna ja paprika.
  • Paista pannaria 200 asteisessa uunissa (kiertoilma 200, tavallinen uuni 225) n. 20 minuuttia (kiertoilmassa tuo aika, tavallisessa uunissa ehkä 20-30 minuuttia)
  Tämäpä oli oikein maistuvaa. Meillä tätä syödään välipalana, iltapalana yms. Hyvää, kevyttä ja proteiinipitoista.




3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta! Minä tajusin suolaisten pannukakkujen loistavuuden vasta tänä keväänä, ja nyt niitä on tullutkin sitten paistettua oikein olan takaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset pannarit ovat niin loistavia. Onneksi toimii myös gluteenittomina :)

      Poista
  2. Minunkin pitäis kokeilla glut suolaista pannaria.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissaa.

    VastaaPoista