Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Olen kokannut kyllä, mutta mitään en ole saanut aikaiseksi blogiin laittaa. Viikonloppuna tuli extempore leivottua taatelikakkua koska tuli sellainen tunne. Se tunne on yleensä hyvä asia, koska silloin syntyy hienoja asioita. Niin tälläkin kertaa. Annoin mielikuvituksen laukata ja kakkuun päätyi sitä mitä kotona on. Niin hyvää ja ihanaa!
Pahoittelut, etten ehtinyt kuvata kakkua leipomisen aikana. Joskus leipominen vie niin mennessään ettei muista edes kuvata! Onneks kakun tekeminen on todella helppo :)
Käyhän myös liittymässä Ruokasurffauksen Facebook-sivustoon, saat kaikki uudet reseptit kätevästi uutisvirtaasi! Facebook-ryhmään pääset tästä
Maailman paras taatelikakku pähkinöillä (n. 2 litran vuoka)
500 g taateleita
2 dl vettä
200g voita
2 munaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2-3 dl cashew pähkinöitä
korppujauhoja
voita
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää taatelit. Sekoita taateleita kunnes seos on melko tasaista massaa. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää sekaan sulanut voi ja kananmunat yksitellen. Sekoita hyvin. Lisää sokeri.
- Lisää taikinaan kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, sooda ja leivinjauhe. Lisää seosta vähän kerrallaan taikinaan ja sekoita hyvin.
- Lisää lopussa hieman pienennetyt cashew pähkinät. Pähkinät saavat olla melko isoja, jotta kakussa on reilusti purutuntumaa.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa n. 45min- 1h. Kokeile kakun kypsyyttä keskeltä puutikulla.
Voi kuulkaa sitä onnen tunnetta kun kakku paistui itsekseen uunissa. Tuoksu oli aivan huumaava ja toi hymyn huulille. Kun otin kakun pois uunista oli sitä maistettava heti. Meinasi tulla itku kun oli niin hyvää! Ihan ehdottomasti parasta taatelikakkua mitä olen ikinä syönyt. Mies oli ensin todella skeptinen koko kakun suhteen ja sanoi, ettei taatelikakku maistu miltään ja on tylsää. Tämä kakku ei todellakaan ollut tylsä ja makua kuulemma riitti koko suullisen ajan. Pähkinöistä tuli ihanaa suutuntumaa ja lisää makua kakkuun.
Taatelikakkuhan on yksi niistä kakuista joka vaan paranee maultaa mitä kauemmin se saa ola ja tekeytyä. Kakusta tulee melko iso, mutta se silyy pitkään esim. jääkaapissa ja maku sen kuin vaan paranee.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä taatelikakkua. On nimensä väärti!
Minäkään en ole mikään kuivakakkujen fani, mutta toissajouluna esikoisen päiväkodin joulumyyjäisistä voitettu taatelikakku vei sydämeni. Olen etsinyt tälle joulua hyvää taatelikakkureseptiä ja tämä voisi olla se. Täytyypä testata.
VastaaPoistaAloitin juuri oman ruokablogin osoitteessa www.riivinrauta.fi :)
Hyvässä taatelikakussa on todellakin taikaa vaikkei perinteiset kuivakakut uppoisikaan muuten. Käynpä kurkkaamassa blogisi, kiitos osoitteesta :)
PoistaTarkistus...oikeastiko 2 pakkausta taatelia?
VastaaPoistaKyllä :) huomasin, että monissa ohjeissa on yksi paketti. Minä laitoin reilusti ja siksi tämä varmaan niin hyvää olikin :)
PoistaOk, kiitos. Kokeillaan.
PoistaTaatelikakku on kyllä niin hyvää!!
VastaaPoistaÄläpä muuta sano! :)
PoistaTodella hyvä taatelikakku. Jätin pois pähkinät (lapsen takia), mutta silti oli hyvä. Meni tuputtamatta kaupaksi ;)
VastaaPoistaPähkinät eivät ole välttämättömät ollenkaan tässä reseptissä. Kiva kuulla, että teilläkin tykättiin kakusta! :)
PoistaViime jouluna tein tätä kakkua (ilman pähkinöitä lasten vuoksi). Koko perhe rakastui siihen. Aivan ihanaa. Tänä vuonna uudelleen :)
VastaaPoistaMinä olen haaveillut tästä kakusta jo viikon verran. Ehkäpä pakko ottaa varaslähtö Jouluun ja tehdä ensimmäinen taatelikakku :) Kiva kuulla, että kakku oli maistuva!
Poista