tiistai 3. joulukuuta 2013

Koskenlaskija-mureke

Mureketta eli färssiä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Nytpä kuitenkin sellaisen tekaisin, ja tekaisinkin oikein ison niin ei tarvitse taas joka päivä olla keksimässä mitä ruokaa sitä tekisi. Aivan loistavaa! Mureke on siitä myös mahtava, että sinne voi upottaa melkein kaikki tähteet mitä kaapissa on. Oliivipurkin loput, kaprikset, juustonkannikat raastettuna, herkkusienet, näivettyneet paprikat ym.... Kaikki sisään vaan, makoista tulee :)

Tällä kertaa halusin kokeilla Koskenlaskijajuustolla täytettyä mureketta. Rakastan voimakasta mustaa Koskenlaskijaa. Voit hyvin laittaa myös punaista Koskenlaskijaa jos et pidä voimakkaasta mausta. Tämä oli ehkä paras tekemäni mureke ikinä! Maut olivat todella onnistuneita.





Koskenlaskija-mureke

n. 1kg naudan jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
200g Koskenlaskija-juustoa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa
reilusti tuoretta mustaapippuria
2 tl suolaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
1 sipuli raastettuna ja paistettuna


Sekoita jauheliha, muna, kermaviili yhteen
Lisää sekaan valkosipuli, sipuli, paprikajauhe, persilja, suola, mustapippuri ja Worcersershire-kastike
Sekoita taikina hyvin käsin. Älä vaivaa taikinaa liikaa kuitenkaan
Laita puolet mureketaikinasta leivinpaprilla päällystetylle pellille ja muotoile murekkeen muotoiseksi


Leikkaa Koskenlaskija-juusto pieniksi paloiksi ja laita sitä murekelevyn päälle


Laita loput taikinasta päälle ja muotoile murekkeeksi


Paista 200 asteisessa uunissa n. 45min-1h
Huomasin, että Koskenlaskijasta tulee aika paljon nestettä joka tulee taikinasta läpi. Itse kaadoin pelliltä välillä nestettä pois ettei mureke kiehu paistamisen sijaan :)

Juusto tursuaa hieman läpi paistamisen aikana, mutta sillä ei oel niin väliä koska juuri ne hieman väriä saaneet juuston palaset ovat niitä parhaita :)




Meillä mureketta syötiin valkosipuliperunoiden kera jotka ovat maailman parhaita valkosipuliperunoita. Sopivat todella hyvin yhteen. Ihana täyteläinen talvinen ruokayhdistelmä on mureke ja valkosipuliperunat.



3 kommenttia:

  1. Kostuta haarukka ja tee sillä ilmareikiä siihen murekkeekkeeseen ennen uunin laittoa,niin kypsyy nopeemmin ja nesteitä ei purkaudu noin paljon :)

    VastaaPoista
  2. Voiko korppujauhoissa estää vuotoa/kosteus vuotoa.

    VastaaPoista
  3. Uskoisin että 0.5-1dl korppujauhota imee kosteuden

    VastaaPoista