tiistai 23. helmikuuta 2016

Arjen helppo broileri-perunavuoka

Tykkään uuniruoista. Ruoista joihin voin heittää mitä tahansa sekaisin ja laittaa uuniin kypsymään. Sitä ei tarvitse liiemmin vahtia, aika ja uuni tekee tehtävänsä ja itse pystyn tekemään jotain aivan muuta sen aikana. Eikä sitä ruokaa tarvitse heti edes syödä. Usein teenkin sopivassa välissä ruoan jota sitten lämmitetään ruoka-aikaan. Tällaisessa sopivassa hetkessä tämäkin ruoka syntyi. Siitä mitä kaapissa oli. Nyhjää tyhjästä ja tyhjennä kaapin sisältö ettei synny tyrhaa hävikkiä. Parasta! Inhoan ruokahävikkiä ja sitä ei meillä onneksi synnykään koska aina pystyy jatkojalostamaan ja kierrättämään.

Tämän valmistin n. 15 minuutissa ja annoin olla tunnin uunissa. Aktiivista aikaa meni siis 15 minuuttia elämästäni. Sopii hyvin arkeen, eikö! Ja ruoka oli vielä hyvääkin - bonus!
Kurkkaa myös jauheliha-perunavuoka

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!



Arjen helppo broileri-perunalaatikko 

500g perunaa (keltainen pussi)
300g broileria
1 iso sipuli
200g kirsikkatomaatteja
1-2 yksikyntistä valkosipulia
100g tuorejuustoa, kaikki maut käy, minulla meni valkosipuli
2½ dl kevytkermaa
1½ dl vettä
4 rkl kanafondia
1 rkl timjamia
2 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
reilusti mustaapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
juustoa pinnalle


  • Leikkaa perunat kuorineen arpanopan kokoisiksi kuutioiksi (tai kuori jos ahdistaa).
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Paista kattilassa öljyssä sipuli läpikuultavaksi ja lisää valkosipuli. Paistele pari minuuttia.
  • Lisää pannulle vesi, kerma ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää mausteet ja paloileltu broileri. Sekoita nopeasti. Älä kypsennä broileria.
  • Lisää perunakuutiot ja kirsikkatomaatit sekaan ja sekoita hyvin.
  • Kaada seos uunivuokaan ja laita 200 asteiseen uuniin (kiertoilma, tavallinen uuni . 225) keskiosaan n. tunniksi kypsymään. Seos on hyvin vetistä tässä vaiheessa, mutta perunat imaisevat liemen ihanasti itseensä. Valmistan ruoat aina kiertoilmassa joten se on hieman nopeampi. Jos käytät tavallista uunia voi kypsennykseen mennä 1,5h. Kannattaa käyttää mahdollisimman laakeaa vuokaa koska korkeassa vuoassa ruoan kypsyminen kestää huomattavasti kauemmin!

  • Voit lopussa laittaa juustoraastetta pinnalle jos haluat. Pakastan aina juustojen kannikat ja käytän pakkasesta suoraan niitä. Tällä kertaa juustoa tuli hieman ehkä liikaa päälle omaan makuuni. Mies tykkäsi, itselleni olisi vähempikin juusto riittänyt :)
Tämä oli oikeasti todella maukasta ruokaa joka vain parani ajanmittaan. Tuoreeltaan harva uuniruoka on heti parhaimmillaan ja tämänkin kanssa on näin. Maut syvenevät ja paranevat kun ruoka saa olla, makustua ja kylmettyä. Kannattaa siis tehdä tosiaan tämä ajoissa :)




22 kommenttia:

  1. Vaikuttaa just sellaiselta, että meidän perheessä tykätään! Nyt ei ole tuorejuustoa kotona, mutta tulostin ohjeen valmiiksi seuraavaa kauppapäivää varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuusto ei ole välttämätön ollenkaan. Laitat sitä mitä kaapissa on :)

      Poista
  2. Hih, just kun sain ohjeen kiikutettua keittiöön, mies soitti "tarviiko kaupasta jotain"... Huomiseksi siis tuota :)

    VastaaPoista
  3. Hei,juuri perjant.illaksi tarvitsin "helpon-selkeän- ruokaisan edullisen ohjeen 16h.lle!Tässä se taitaa olla! Riittäisköhän 3x annos? Ruokailijoina miehiä 1/3+naisia. Iltaruuaksi illan&kokouksen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppo ja edullinen joten täyttänee vaatimukset hyvin :) jos laitat salaatin ja leipää kylkeen niin eiköhän 3 x riitä. Tee 4 x jos haluat pelata varman päälle.

      Poista
  4. Onko tuo vesi määrä tosiaan oikein? 1,5 DL ?

    VastaaPoista
  5. No ei todellakaan ollu helppo. Peruna lajike ei sit millään kypsyny. Uunissa varmaan 3 tuntia ilman että ois yhtään kypsyny. Lopulta siirsin kasariin jossa keittelin niin että perunatkin vähän jopa kypsyvät. Makua niihin ei silti imeytyny saati nestettä. Ja tässä vaiheessa kaikki broiskun palat jo muussina ruuassa. Huoh. Aina ei mee kun strömssöössä. Tunnin ruoka hikisesti syötävissä 4n tunnin jälkeen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä? Mikä peruna sulla oli käytössä? Minulla aina keltainen pussi ja joka kerta on kypsynyt tunnissa tuolla annoskoolla. Toki jos on isompi satsi kestää kypsyminenkin kauemmin. Ompa todella harmillista, että kävi noin! En millään voi ymmärtää miksi.

      Poista
    2. Mulla ikävä kyllä teki myös noin.. perunat raakoja vaikka miten kauan annoin olla uunissa.. kana oli mössöä ja ruoka mautonta.. Anteeksi tarkoitus ei ollut haukkua mutta ei tosiaan onnistunut ja juuri oikeita perunoita käytin.. katotaan jos parempi onni ensi kerralla :)

      Poista
    3. Ompa kyllä todellinen harmi. Uskon, että harmitti. En vieläkään tiedä/ymmärrä mitä teidän ruoissa on tapahtunut versus oma kokkaukseni! Olen tehnyt tätä useasti ja joka kerta onnistunut. Listasin jo reseptiinkin mahdolliset vaikuttajat eli perunoiden laatu, koko, kiertoilmauuni ja vuoan koko. Laakeassa matalassa kypsyy tasaisemmin ja nopeammin. Tuleeko muilla mieleen asioita jotka voisi vaikuttaa?

      Poista
  6. Mulla varmaan oli justiin tuo moka kun käytin korkeaa uunipataa.. huomenna testaan laakeaavuokaa :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu! Harmittaa itseänikin kun en tajunnut heti laittaa reseptiin tuota seikkaa.

      Poista
  7. Meillä syötiin tätä eilen, olipa hyvä ja maukas arkiruoka, jäi vakkarilistalle :)

    VastaaPoista
  8. Kiittos! Noustiin juuri ruokapöydästä ja koko perhe tykkäs :)
    Käytin iso lasista laakea vuokaa ja kiertoilmauunia. Vajassa tunnissa oli kaikki valmis ja perunat juuri sopivat. Ripottelin lautaselle vielä ruohosipulia ruuan päälle.
    Tulee varmasti tehtyä vielä toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että onnistui ja kaikli tykkäsivät :) on yksi meidän suosikeista helppouden ja maukkauden vuoksi myös. Ruohosipuli sopi varmasti hyvin mukaan!

      Poista
  9. Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä! Tein oman versioni ja käytin broilerinjauhelihaa ja raastoin pari porkkanaa joukkoon ja tuli hyvää myös niin.

    VastaaPoista
  10. Nyt mie valmistin eka kertaa saa nähdä miten onnistuu !

    VastaaPoista
  11. Tuotahan on pakko kokeilla huomenna😋😋

    VastaaPoista
  12. Heips,
    Perunat täytyy huuhdella ennen pataan laittoa, useampaankin kertaan riippuen lajista.
    Perunan tärkkelys tukkii perunan pinnan, joten kuorimattomuuskin jo auttaa kypsymiseen.
    Hyvä resepti!!

    VastaaPoista
  13. Tämä on niin hyvää ja helppoa! Tehty tässä parin vuoden aikana ainakin parikymmentä kertaa🙂

    VastaaPoista