keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Feta-pinaattipasta

Teimme mieheni kanssa päätöksen, että syömme jatkossa vähintään kerran viikossa kasvis(painotteista)ruokaa. Tarkoitus ei ole niinkään keventää ja laihduttaa vaan enemmänkin huomioida kuinka hirveän paljon meidän taloudessa syödään lihaa. Liikumme molemmat paljon ja tarvitsemme proteiineja, mutta niitä voi saada muullakin keinoin kuin lihasta suoraan. Vaihtoehtoisia proteiininlähteitä tullaankin kokeilemaan taloudessamme mielenkiinnolla!

Vihreitä kasviksia pitäisi syödä mahdollisimman paljon ja siitä ajatus lähtikin kokeilla pinaattipastaa. Siirryin itse gluteenittomalle ruokavaliolle vuoden alusta joten jatkossa meillä keitellään kahta eri pastaa. Tämä annos on tehty miehelle täysjyväspagettiin. Itselleni keittelin gluteenittoman pastan joka oli muuten erittäin hyvää myös :) Hyviä rasvoja tämä annos saa cashewpähkinöistä. Ne lisäävät täytenäisyyden tunnetta, saat hyviä rasvoja ja verensokerit eivät heilahtele liikaa.Feta-pinaattipasta kahdelle

haluamaasi pastaa kahdelle
100g tuoretta pinaattia
200g fetaa
1 dl cashewpähkinöitä
1 puntti basilikaa
1-2 yksikyntistävalkosipulia
½ tl chilihiutaleita
1 dl pastan keitinvettä
mustaapippuria myllystä
suolaa maunmukaan
2 rkl öljyä paistamiseen

  • Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. 
  • Raasta valkosipuli hienoksi.
  • Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla ilman öljyä kunnes ovat hieman saaneet väriä
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuliraaste ja chilihiutaleet pannulle. Kypsennä.
  • Lisää pinaatti pannulle ja kypsennä hetki. Lisää pastankeitinvettä mukaan ja sekoittele hyvin. Mausta mustallapippurilla ja suolalla.
  • Hienonna basilika ja lisää pannulle lopussa pähkinöiden ja kuutioidun fetan kanssa kanssa. Kuumenna nopeasti.
  • Valuta pasta ja tarjoile heti.

Tämä oli oikeasti todella hyvää! Emme kumpikaan jääneet kaipaamaan lihaa annoksesta. Feta ja pähkinät toivat lihaisuutta annokseen ja tämä piti nälkää hyvin. Makua oli reilusti. Olimme yllättyneitä kuinka hyvää tämä oli :) Ehdottomasti teemme uudestaan ja usein. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti