Mausteiset papupihvit (n. 10 kpl)
1 purkki (285g) liotettuja mustapapuja
1 tölkki (400g) liotettuja kidneypapuja
2 dl kvinoaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
½-1 tl jeeransiemeniä
½-1 tl korianterinsiemeniä
1 kokonainen neilikka
½ tl chilihiutaleita
½ tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
ripaus cayennepippuria
mustaapippuria myllystä
3 rkl maissi/perunajauhoja
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti ja anna jäähtyä
- Huuhtele pavut lävikössä huolellisesti ja kaada isoon kulhoon. Muussaa pavut rikki perunansurvimella kunnes ovat melko tasaista massaa.
- Hienonna sipuli ja paista se öljyssä läpikuultavaksi. Raasta valkosipuli ja lisää lopussa joukkoon, paista hetki. Lisää jäähtyneet sipulit papumassaan.
- Kuumenna kuivalla pannulla jeeransiemenet, korianterinsiemenet ja neilikka. Paahda mausteita hetki. Kaada mortteliin ja jauha ne hienoksi. Mausteet paahdetaan siksi että ne olisivat kypsemmän makuisia taikinassa. Intialaisessa keittiössä on tärkeää kypsentää mausteet.
- Lisää mortteliin loputkin mausteet, kaada papumassaan ja sekoita hyvin.
- Lisää kvinoa ja seesaminsiemenet.
- Lisää lopussa maissi/perunajauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile kostein käsin taikinasta pienen kämmenen kokoisia pihvejä leivinpaperin päälle.
- Paista pihvejä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Käännä puolessa välin jotta molemmat puolet rapeutuvat.
Papupihvit sopivat todella hyvin hampurilaisten pihveiksikin. Meillä näitä syötiin lempeän chilisen tomaattikastikkeen ja basmatiriisin kera. Herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti