tiistai 17. kesäkuuta 2014

Liharullat kahdella eri täytteellä (Aura ja Mustapekka)

Tätä ruokaa minun on pitänyt tehdä jo monta kertaa, mutta aina se on kuitenkin jäänyt. En ole siis aikaisemmin tehnyt täytettyjä naudanliharullia. What? En ole en. Enkä kyllä ymmärrä miksen koska nämä olivat niin herkullisia! Sopivat ehdottomasti vähän paremmaksi ruoaksikin. Vieraillekin tätä kehtaisin tarjota. Huippuhyvää! Monivaiheinen toki, mutta joskus pitää nähdä vaivaa hyvän eteen. Minua se ei ole koskaan häirinnyt, mutta nyt kun olen katsonut esim. Kaappaus Keittiössä-ohjelmaa olen huomannut että näitä nopeuden ja helppouden perässsäkin touhuajia on. Tämä ruoka ei ole teille ellette halua haastaa itseänne ja kärsivällisyyttänne :D Varaa siis reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä tämän ruoan valmistamiseen. Punaviinilasillinen on hyvä kaveri tähän hommaan ;)

Minä rakastan Aura-juustoa ja mies ei. Halusin ehdottomasti Auraa täytteeksi joten tein kahdella eri täytteellä näitä. Miehen täytteeseen tuli Mustapekka-juustoa. Paistoin lisäksi molempiin täytteeksi ihanaa karamellisoitunutta sipulia.





Liharullat kahdella täytteellä

700g naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
1 paketti Mustapekka-juustoa
1 paketti Aura-juustoa
suolaa
mustaapippuria myllystä

kastike
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 rkl vahvaa sinappia (esim. Dijon)
reilusti mustaapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
2 tl hunajaa
250gtuoreita herkkusieniä



  • Ota liha tuntia ennen huoneenlämpöön oleentumaan. 
  • Sillä välin kun liha lämpiää huoneenlämmössä valmista sipulit.
  • Leikkaa sipulit keskeltä kahtia ja sen jälkeen ohuiksi puolikuiksi.
  • Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja laita sipulit kypsymään. Ripottele sipuleiden päälle heti suolaa. Se auttaa sipuleiden nesteiden liikkumisessa ja tämä vapauttaa sipuleiden luontaiset sokerit ja auttaa sipuleita karamellisoitumaan.
  • Paista sipuleita keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin karamellisoituneita.



  • Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita tunnin oleentumisen jälkeen.
  • Laita yhdelle viipaleelle keskelle nokare joko Auraa tai Mustaapekkaa ja sen päälle teelusikallinen sipuleita 


  • Kääri liha tiukalle rullalle ja laita cocktail-tikuilla kiinni. Tee erilaiset kiinnitykset eri täytteisiin. Itse laitoin Auraan kaksi tikkua ja Mustaanpekkaan kolme tikkua niin syöjät tunnistavat omansa.
  • Toista tämä kaikkien viipleiden kohdalla.
  • Kuumenna paistinpannu ja siinä öljyä. Paista liharullat kauttaaltaan ja paiston jälkeen laita uunipataan.

  • Laita liharullien sekaan pataan kaikki kastikeaineet ja sen jälkeen kansi kiinni.

  • Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna sen hautua siellä 2-3 tuntia kunnes liha on ihanan mureaa. Kurkkaa pataan aina välillä ja sekoita sitä hieman. Lisää tarvittaessa nestettä. Vastaavasti jos lopussa näyttää, että kastike on vetistä, ota kansi puoleksi tunniksi pois ja anna sen olla uunissa ilman kantta. Kastike tiivistyy. Älä turhaan lähde suurustamaan kastiketta, pilaa maun.


  • Tarjoa liharullat esim. lohkoperunoiden kera.

Lohkoperunat teet itse helposti, maukkaasti ja nopeasti.

Laita uuni kuumenemaan täysille. 
Leikkaa perunat lohkoihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
Lorauta pieni määrä öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Voit tehdä saman kulhossakin. 
Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Paista 250-275 asteisessa uunissa n. 15-20min kunnes perunoissa on kaunis kullanruskea väri.


Tämä ruoka oli aivan ihanaa! Tykkäsimme molemmat todella paljon. Itse maistoin molempia lihoja ja kyllä Aura oli vaan miljoona kertaa parempaa :) Joten jos teillä kaikki syö Auraa, tee ihmeessä pelkästä Aurasta tämä. Tosi tuhtiahan tämä on. Pienestäkin määrästä tulee helposti täyteen. Mutta niin hyvää :)




7 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tätä heti viikonloppuna. Oi nam! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelut, oli todella hyvää! Ilmoittelehan miltä maistui :)

      Poista
    2. Vei kielen mukanaan! Oli niin hyvää! Ja kaikki vieraat pitivät ja pyysivät reseptiä! 😍

      Poista
    3. Kiva kuulla, että maistui! Hyväähän se todellakin on :)

      Poista
  2. Tätä olen tehnyt useasti meidän familydinnerillä,tapana että tietävät että mammalla joka sunnuntai kello 15 on ruoka valmiina,tulee se ken kerkiää,yleensä kaikki kerkiää ;) minä olen yksinkertaistanut tuon ohjeen niin etten lainkaan tikuta rullia ja laitan koskenlaskija väliin koska se käy kaikille,valurauta padassa ja paljon! Vävyt,tyttäret ja lapsenlapset,kaikille käy tämä. Laitoin jo aiemmin viestiä,että meillä sama maku,nyt aika kuluu,selatessa näitä sun ihania reseptejäsi :P

    VastaaPoista
  3. Mulla kulmapaisti jääkaapissa eli tätäpä taidan siitä tehdä vaikka ei niin kesäruoka olekaan silti ☺

    VastaaPoista