sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Gluteenittomat letut

Olen vuoden vaihteesta asti elänyt gluteenittomalla ruokavaliolla ja en ole ikinä voinut paremmin. Keliakiaa minulla ei ole, mutta kaikki mysteerimahakivut ym turvotukset ovat kadonneet. Sopii ehdottomasti minulle ja aion jatkaa gluteenittomalla. Tulee kiinitettyä ruokaan ja ruokavalioon eri tavalla huomiota kuin aiemmin. Enää ei tule napattua epäterveellisiä välipaloja kaupasta samalla tavalla kuin aiemmin, koska glutenittomuus. Leivon kaikki omat leipäni useimmiten tätä ohjetta varioiden monella eri tavalla.

Herkkuja tulee myös syötyä vähemmän. Hyvä niin :) Joskus pitää kuitenkin nautiskella ja tänään mieleni teki lättyjä. En ollut vielä kokeillut paistaa lättyjä gluteenittomista jauhoista. Tein pienehkön taikinan ettei niitä tule ihan valtavaa kasaa. Letut onnistuivat todella hyvin! Olen niin tyytyväinen sekä makuun että koostumukseen. Laitoin hieman psylliumia, jotta pysyisivät hyvin kasassa ja kannatti. Ai ai, sokeria vaan vähän päälle ja ääntä kohden <3



Gluteenittomat letut

4 dl maitoa
1 muna
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
½ rkl psylliumia
½ dl voisulaa

voita paistamiseen


  • Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota n. 20-30 minuuttia.
  • Paista lätyt kuumalla pannulla voissa.
  • Käännä varovasti lastalla.



2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Näillä juuri herkuteltiin (mantelimaitoon tehtynä) ja kehuja tuli :)

    VastaaPoista