lauantai 19. maaliskuuta 2016

Nopea kana-chorizopaistos espanjalaisittain

Rakastan espanjalaista ruokaa. Siis rakastan isosti. Ne maut, se yksinkertaisuus raaka-aineissa ja makujen kerrostaminen puhuttelee minua. Olen käynyt Espanjassa lukuisia lukuisia kertoja ja joka kerta löydän uusia juttuja maisteltavaksi. Espanja onkin lempimaani ja sinne on kerta vuoteen päästävä.

Tämä ruoka on pikaruokaa parhaimmillaan! Valmistui 30 minuutissa ja maku on mahtava! Tuoreet ihanat raaka-aineet, täynnä makua ja melko terveellistäkin vielä. Ideoin ruoan kaupassa ja nopeasti toteutin kotona. Napakymppi. Pääsee ehdottomasti meillä ns. "toistuvien ruokien listalle" :)



Kanaa ja chorizoa espanjalaisittain

600g broilerinfilettä
200g chorizoa (pötkössä, ei viipaleita)
1 iso keltainen paprika
1 iso sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
4 isoa tomaattia
kourallinen kalamataoliiveja
1 rkl savupaprikajauhetta
1 puntti lehtipersiljaa
mustaapippuria myllystä
chilihuiutaleita maun mukaan
suolaa
öljyä paistamiseen

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Leikaa broileri suupaloiksi. Kuutioi chorizo.
  • Leikkaa sipuli ohuiksi puolikuiksi ja hienonna valkosipuli. Kuutioi paprika ja tomaatti.
  • Kuumenna öljyä pannulla ja lisää broileri, sipulit ja valkosipuli paistumaan. Kypsennä pinnat kiinni ja mausta suolalla ja pippurilla. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa.
  • Lisää pannulle chorizo, paprika, tomaatti, oliivit, chili ja savupaprikajauhe. Sekoita hyvin ja kuumenna seos pannulla.
  • Laita pannu kuumaan uuniin vartiksi, sekoita kerran välissä.
  • Uunissa liha kypsyy, paprikat ja tomaatti pehmenevät, maut sekoittuvat ja ruokaan muodostuu ihana liemi tomaateista joka on täynnä makua!
  • Lisää lopussa hienonnettu lehtipersilja ja tarjoile kuumana.
  • Meillä tätä syötiin lohkoperunoiden kanssa, mutta aivan yhtä hyvin tämä menee niin riisin, pastan kuin maalaisleivänkin kyljessä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti