sunnuntai 11. elokuuta 2013

Nopea kermainen kanakastike

Tästä ruoasta meille syödään miljoonaa eri variaatiota. Joskus kanaa sienien kanssa, joskus pekonilla joskus vihanneksilla. Joskus pastan sijasta tarjotaankin perunaa, joskus riisiä ja joskus pelkkiä kasviksia. Tämä ruoka on todella helppo ja pienellä tuunauksella vääntyy moneksi. Usein niistä aineista mitä sillä hetkellä on jääkaapissa. Tämä on todella nopea ja helppo arjen pelastajaruoka!

Kermaiseen kanakastikkeeseen tarvitset

400g broilerin rintafileitä
2 dl kevytkermaa (4-15%)
100g kevyt valkosipulituorejuustoa (muutkin maut käy esim yrtti, pippuri)
öljyä paistamiseen
vettä
soijaa
1/2 tl timjamia
mustaapippuria
pekonia /sieniä / kasviksia (riippuen variaatiostasi)


Aloita leikkaamalla kana sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Ei liian pientä hakkelusta eikä liian isojakaan jottei kypsyminen kestä kauaa. Paista broileri n. ruokalusikallisessa öljyä kunnes kauniin kullan ruskea. Mausta tuoreella mustallapippurilla.

Mikäli lisäät pekonia paista se ennen kanan paistamista kypsäksi, ota pois pannulta ja paista kanat pekonin rasvassa. 3 viipaletta lienee riittävä määrä. Leikkaa pekoni saksilla suoraan kastikkeeseen.

Mikäli lisäät sieniä, voit paistaa niitä samaan aikaan kanan kanssa.

Lisää sekaan kevytkerma ja tuorejuusto. Mausta soijalla, timjamilla ja mustalapippurilla. Maistele välillä ja kun maku miellyttää itseäsi älä lisää enää mausteita. Kiehauta 5 min

Kastike saa olla tarpeeksi paksua jotta se tarttuu pastan / perunan päälle mutta ei liian paksua. Säädä sopiva koostumus lisäämällä tilkka vettä. Jos kastikkeesta tulee liian vetistä anna kastikkeen kiehua kevyesti kunnes tiivistynyt.


Kermainen kana-pekonikastikeKermainen kana-suppilovahverokastikeKermainen kana-herkkusienikastike
Lisää sieniruokia:
Suppilovahverokeitto
Sienikastike
Maailman paras sienipiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti