torstai 29. elokuuta 2013

Maapähkinävoikeksit - peanut butter cookies

Kaupasta tarttui eilen matkaan maapähkinävoita. En tiedä miksi sen otin koska en ole sitä aikaisemminkaan ostanut :) Olen ajatellut asiaa usein ja nyt se päätyi ostoskärryyn.

Koska rakastan aasialaista ruokaa olen ajatellut käyttää sitä ihanissa pähkinäkastikkeissa, mutta ihan ensiksi on kokeiltava kahta Jenkki klassikkoa. Ensimmäinen on peanut butter and jelly sandwiches. Pakko maistaa mitä ne muksut syövät joka päivä.

Toinen on peanut butter cookies joita leffoissa ainakin jokainen mama leipoo viikottain.

Teimme keksejä yhdessä mieheni kanssa ja oli mukava touhuta yhdessä keittiössä. Ohjeen katsoin maku.fi sivustolta. Hieman säätöä erityisesti paistoajan kanssa oli versus ohje. En ymmärrä millaisella uunilla ohjeen tekijä on paistanut keksinsä kun käskee pitämään 15 min uunissa. Meillä paloi ensimmäinen satsi tuolla ohjeella kokonaan. Kieroilmauunissamme n. 8min oli täydellinen paistoaika kekseille melko alhaalla.



n. 40 kpl peanut butter cookieita

250g voita
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria (itse käytin ruokokidesokeria koska sitä oli kaapissa)
2 munaa
250g maapähkinävoilevitettä
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/4 tl suolaa

Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen joukkoon edelleenkin vatkaten. Lisää maapähkinävoi ja vatkaa seos.

Yhdistä loput kuivat aineen keskenään ja sekoita taikinaan.



Muotoile taikinasta n. pingispallon kokoisia palloja. Laita pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Minulla meni pellille 16 palloa. Ota haarukka ja kasta se vehnäjauhoon. Paina palloa kevyesti pari kertaa jotta se litistyy hieman.
Kasta haarukkaa aina välissä jauhoissa koska muuten se jää taikinaan kiinni.
Litistä kaikki pallot kekseiksi haarukalla.

Voit paistaa vain yhtä pellillistä kerrallaan uunissa. Laita loppu taikina jääkaappiin odottamaan. Itse muotoilin valmiiksi loppu taikinasta palloja jääkaappiin odottamaan, nopeampi tehdä seuraavia pellillisiä :)

Paista keksejä melko alhaalla n. 8 minuuttia 190 asteessa. Kaikki tämä riippuu uunistasi. Meidän kiertoilma on supertehokas ja siksi varmasti keksit valmistuivatkin niin nopeasti.
Kannattaa kytätä vieressä ja ottaa keksit ulos kun ovat vielä kauniin vaaleita. Meillä tosiaankin paloi ensimmäinen satsi ja liian tummat keksit eivät ole namia :)

Kun ensimmäinen pellillinen on valmis laita toinen pellillinen tulemaan ja mahdollisesti kolmaskin.

Keksit maistuivat suolapähkinän ja voikeksin sekoitukselta. HYVIÄ ovat mutta ei laihdutusruokaa ;)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti