maanantai 12. elokuuta 2013

Päräyttävä välipala - proteiinia täynnä oleva vadelma-smoothie

Smoothiet on ihania. Ne ovat helppo tapa juoda päivän hedelmä/marja/vihannes suositukset jos ei aina jaksa syödä niitä. Smoothieen voi kätkeä melkein mitä vain. Proteiinia saa rahkoista, pellavansiemenistä helpotusta vatsalle, vihreästä teestä virkistystä ja nesteen poistoa. Mielikuvitus ja makunystyrät ovat vain rajana mitä smoothieen laittaa.

Näin kevennyksen aikana on hyvä tankata mahdollisimman paljon proteiinia. Ehrmannin rahka tulee jo korvista ulos. En muutenkaan ole rahkan ystävä ollenkaan niin kaikki missä rahkan ominaismaku on piilotettu sopii paremmin. Löysin Rainbowlta maustettuja proteiinirahkoja jotka ovat olleet tosi hyviä.

Meidän proteiiniseen vadema-smoothieen tuli ( 2 lasillista)

1 banaani
1 purkki (200g) Rainbown mansikanmakuista proteiinirahkaa
3 dl vadelmia pakkasesta
loraus vettä
Laita kaikki blenderiin ja päästele täydellä teholla kunnes kaikki ovat sekaisin. Tarkista koostumus. Jos on liian laihaa, lisää loraus vettä kunnes saat oikean koostumuksen. Smoothien tulee olla pirtelömäistä ja paksua, mutta ei lusikoitavaa kuitenkaan.

Hienohelma voisi vetäää vielä smoothien sihdin läpi jos vadelman siemenet ällöttävät, itse meinasin sihdata :) Mutta ahneus voitti ja vedin siemenet ja kaikki.

Tätä ohjetta voi varioida niin monella eri tapaa. Yksi banaani on hyvä laittaa kuitenkin mukaan tuomaan makeutta, antamaan energiaa ja tuomaan hyvää kopstumusta smoothieen. Rahkan voi korvata mm.maustamattomalla jogurtilla.
1 kommentti:

  1. vinkki vitonen....kermaista tuntua saa smoothieen kun pakastaa banaanit.ostan torilta hieman kypsempiä,paloittelen ne annospusseihin.useasti laitan myös 3-4 palaa pirkan pakkas pinaatin paloja.moni ei tykkää pinaatin mausta,mutta ei maistu ainakaan banaaniin sekoitettuna.

    VastaaPoista