maanantai 9. syyskuuta 2013

Modernimpi sitruunakakku

Kuivakakut ovat mielestäni todella blaa. Ne on niin nähty. Kuivakakut on enemmänkin mummo-osastoa mielestäni. Kunnes haastoin itseni kehittämään hieman erilaisen version tylsästä kuivakakusta joka maistuu myös nuoremmille. Varioin tähän ohjeeseen montaa eri ohjetta keskenään ja oman maun mukaan soveltaen välillä maistellen :)

Sitruunakakku

3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150g voi/margariinisulaa
1 sitruunan raastettukuori
2 dl sitruunanmehua
1 prk (200g) sitruuunarahkaa

Vaahdota munat ja sokeri. Mitä kauemmin jaksat vaahdottaa, sitä parempi kakusta tulee :)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Lisää voisula, rahka ja sitruunanmehu ja sitruunankuori. Sekoita huolellisesti kaikki aineet.

Voit paistaa kakun millaisessa vuoassa haluat. Minä käytin 24cm irtopohjavuokaa.
Voitele vuoka ja korppujauhota se. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45min.


Kun kakku on kypsä irroita se vuoasta.
Keitä sitruunainen siirappi kakun kostutukseen.

Sitruunasiirappi

1 dl sitruunanmehua
0,5 dl vettä
1 dl sokeria

Laita kakki aineet pieneen kattilaan ja keitä seosta hieman kokoon. Siirappi saa jäädä todella sitruunaiseksi eikä liian makeaksi.

Lusikoi kakun päälle siirappia ja kostuta koko kakku huolellisesti.


Halutessasi voit vielä tehdä sokerikuorrutuksen tomusokerista ja vedestä ja koristella kakun sillä.

Tämä kakku oli toooosi hyvää! Todella sitruunainen ja raikas. Kakku on makea, mutta niin kakun kuuluu ollakin. Sitruuna tuo kakkuun sopivaa raikkautta makeuden keskelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti