keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Helppo banaanikakku (home alone with Ellie Goulding)

Jääkaapissa on 3 täysin mustunutta banaania. Niinpä tietysti, unohtuneet syödä. Inhottaa heittää ruokaa hukkaan joten kätevänä emäntänä päätän askarrella ehkä 2 viikkoa sitten parhaat päivänsä nähneistä banaaneista kakkua :) Banaanit ovat kyllä jänniä, ne säilyvät oikeasti ihan järkyttävän kauan jääkaapissa hyvinä. Nämä yksilöt olivat ulkoisesti todella iljettäviä, mutta sisältä sulaa kultaa. Makeaa ihanaa pehmeää banaania. Tätäkään kakkua en ennen ollut tehnyt, mutta teen varmasti uudestaan!


Voit tehdä tämän kakun joko sellaiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai 18cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Itselläni oli 18cm irtopohja vuoka johon tämä oli todella passeli

2-3 kpl banaania (saa olla mustuneita tai tuoreita)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
50g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia

Soseuta banaanit hyvin esim. haarukalla muussaten. Sekoita muussattuihin banaaneihin sokeri ja vanilja sokeri. Lisää sekaan muna ja sulatettu rasva.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos banaanitaikinaan ja sekoita hyvin.
Voitele ja korppujauhoja vuokasi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Mies oli lentopalloreeneissä ja kokkailin yksin tätä illalla. Soitin Ellie Gouldingin Burn biisiä repeatilla aika monta kertaa ja jammailin menemään yksinäni :) En polttanut kakkua vaikka biisi niin toivoikin.

Tarjoilusuosituksena siis Ellie Gouldingin Burn niin pääsette samaan mielentilaan missä itsekin olin kakkuillessani :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti