perjantai 6. syyskuuta 2013

Mini-kinkkupiirakat

Kummipoikani täytti 5v ja osallistuin synttärijuhliin leipomalla pieniä mini-kinkkupiirakoita. Suolaiset piirakat ovat aina hyvä tarjottava kahvipöydässä. Nämä mini piirakat ovat helppoja tarjottavia, ei tarvitse leikata piirakkaa ja nämä ovat erilaisia ja mielestäni modernimpi tapa tarjota iänikuista kinkkupiirakkaa.
Paistoin piirakat muffinssipellissä ja toimi todella hyvin!

n. 20 kpl mini-kinkkupiirakoita

Pohja:

200g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä

Täyte:

220g kinkkusuikaleita
200g juustoraastetta (esim. Emmental)
3 kananmunaa
1 purkki kermaviiliä
1 paprika
ruohosipulia
mustaapippuria

Nypi pehmeä margariini kuiviin aineisiin ja vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista. Lisää vesi ja vaivaa uudelleen. Taikina on todella kosteaa joten parhaiten saat levitettyä sen kostutetuin sormin.

Ota pala taikinaa ja levitä se sormin muffinssipellin kuoppaan. Levitä taikina peittämään kauttaaltaan pohja ja reunat. Pistele haarukalla muutama reikä pohjaan.

Esipaista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa n. 5min pohjia jotta kypsyvät hieman. Jos raa'an pohjan päälle laitettaisiin suoraan täyte jäisi pohja raa'aksi ja täyte kypsyisi.



Kun olet esipaistanut tyhjiä pohjia paina pikkulusikalla kohonnut pohja alas.






Valmista täyte. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta mustallapippurilla. Suolaa tämä ei kaipaa koska juustossa ja kinkussa on tarpeeksi jo suolaa.

Laita esipaistettuun pohjaan täytettä niin, että se täyttyy piripintaan.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15min. Minä pidin paiston alussa leivinpaperia piirakoiden päällä jotteivat pala liikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti