tiistai 29. lokakuuta 2013

Mausteiset paahdetut kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet ovat niin hyviä. Ne toimii sellaisenaan, paahdettuina, leipään leivottuna, ruoan päälle ripoteltuna ym. Kurpitsansiemenet toimii! Nyt kokeilin paahtaa ne pannulla pienessä rasvassa ja reilussa mausteseoksessa. Nämä menee ihan naposteluun meillä. Toimii hyvin esim. sosekeiton päälle ripoteltuna myös. Ostan kaupasta valmiita pusseja kurpitsansiemeniä ja niistä nämäkin ovat tehty. Jos teet tuoreeltaan kurpitsasta otetuista siemenistä on käsittely aivan erilainen joten älä sovella tätä tuoreisiin siemeniin.



3dl kurpitsansiemeniä
2 rkl voita
1 tl jeeraa / juustokuminaa
½ tl cayennepippuria tai tulista paprikajauhetta
½ tl tuoretta mustaapippuria
2 rkl soijakastiketta

Kuumenna voi pannulla ja paahda kurpitsansiemeniä voissa hetki.



Lisää mausteseos (soija, jeera, cayenne, mustapippuri) ja sekoittele muutama minuutti jotta mausteet avautuvat ja paahtuvat hieman.


Kaada valmis seos leivinpaperille jäähtymään.

Säilytä paahdettuja kurpitsansiemeniä ilmatiiviissä purkissa. Jos niitä jää ;) Meillä ei jäänyt. Ylläri :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti