torstai 31. lokakuuta 2013

Kurpitsa-feta-parmesan-muffinsit

Kurpitsa tuli taloon ensimmäistä kertaa. Kaverit pitivät Halloween bileet ja halusivat kurpitsan, mutta eivät sen sisältöä. Minä sain sen :) Enpä ole oikeasti aikaisemmin tehnyt kurpitsasta yhtään mitään ja nyt yhtäkkiä täällä on parikiloinen kurpitsa joka pitäisi tappaa. Ei siinä auttanut muu kuin kaivella netistä kurpitsan teurastusohjeet ja alkaa touhuamaan.




Päätin jo aikaisemmin, että teen amerikkalaisen pumpkin pie:n eli kurpitsapiirakan aikankin, mutta halusin tehdä myös jotain suolaista. Pyörin netin ihmeellisessä maailmassa ja vastaan tuli australialainen Martha Goes Green sivun resepti jossa yhdistettiin feta, parmesan-juusto, pinaatti ja kurpitsa suolaisiksi muffinseiksi muiden mausteiden kera! Kuullosti niin eksoottisen hyvältä, että sitähän täytyi tehdä, hieman tietysti reseptiä muunnellen kuten tapaani kuuluu :)

En ala pitämään oppituntia siitä miten kurpitsaa käsitellään, netti on siitä tietoa pullollaan. Itse paahdoin puolikkaan kurpitsan paloina uunissa öljy, suolan ja pippurin kera tätä reseptiä varten. Toisen puolikkaan soseutin valmiiksi makeita piirakoita varten.





Suolaiset kurpitsamuffinsit (20kpl)

7 dl paahdettua kurpitsaa kuutioina
iso kourallinen tuoretta pinaattia
3,5 dl parmesanlastuja
175g fetaa
4 tl täysjyväsinappia
3 kananmunaa
3,5 dl maitoa
7 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
1,5 tl cayennepippuria / tulista paprikajauhetta
mustaappippuria


Paahda kurpitsa paloina uunissa öljyn, suolan ja pippurin kera. Anna jäähtyä. Kuutioi.



Sekoita yhdessä kulhossa feta, parmesan, sinappi, hienonnettu pinaatti ja kurpitsa.


Yhdessä kulhossa sekoita munat ja maito
Kolmanteen kulhoon yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, pippuri ja cayenne.

Yhdistä munamaito siihen kulhoon missä on kurpitsa ym.
Sekoita hyvin.
Lisää sekaan jauhot ja sekoita.



Voitele muffinssipelli öljyllä ja lusikoi massaa melkein täyteen.
Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min (kiertoilmauunissa meni 15 min)





Tämä oli täysin sokkona maistelua koska en ollut aikaisemmin tehnyt mitään kurpitsasta. Muffinsit olivat todella hyviä! Kurpitsa toi koostumukseen kuohkeutta ja pehmeyttä. Juustot ihanaa suolaisuutta ja makua. Olen mielissäni, kun tuli kerralla tehtyä useampi näitä, koska ovat kyllä sen verran hyviä! Menee välipalana, iltapalana tai kahvipöydässä tarjoiluun.







2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä ihanan näköisiä nuo muffinssit! Viimeistään ensi halloweenina kokeilen itsekin ;) Nyt on kurpitsasta tehty jo piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olivat hyvänmakuisia myös. Kiva kokeilla kaikkea uutta. Kurpitsapiirakan tein myös, tänään maistellaan sitä ;)

      Poista