torstai 10. lokakuuta 2013

Stir fry beef hoisin-kastikeessa

Mulla jäi pieni pala naudanlihaa Beef Wellingtonistani joten hyödynnän sen tekemällä itselleni stir frytä ja nopeasti wokattuja kasviksia ja lihaa kastikkeessa. Mieheni ei ole wokkien ystävä, minä rakastan joten sain kaiken tämän ihanuuden itselleni! Blogia enemmänkin lukevat tiedätte, että aasialainen ruoka on lempiruokaani ja sitä tulee tehtyä todella usein. Aasialaisessa ruoassa minua taitaa viehättää makujen kirjo ja mausteiden käyttö. Kaiken ei aina tarvitse olla tulista, ei tämäkään ole.



Hoisin-kastikkeeseen ensimmäisen kerran tutustuin ehkä vuonna 2000 Englannissa asuessani. Hoisin-kastiketta käytetään siellä nimenomaan näihin stir fry juttuihin ja kiinalaisiin ankka-lättyihin. Kiinalaisesta ravintolasta siellä saa aina Hoisin Duck Pancakes eli pienen pieni ohut ehkä riisijauhoista tehty lättynen jonka päälle levitetään hoisin-kastiketta. Sen päälle tulee ankkaa, kurkun ja kevätsipulin suikaleita. Sen jälkeen rullalle ja ääntä kohden. Niin hyvää!!!



Jos hoisin-kastike ei ole aikaisemmin tuttu, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Maku on todella lempeä, makea ja niin täynnä makua. Ei ollenkaan mikään ällö sweet and sour tyylinen.



Stir fry nautaa hoisin-kastikeessa yhdelle

Marinadi
½ yksi kyntinen valkosipuli raastettuna
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamöljyä
1 rkl limenmehua
½ rkl kalakastiketta

Stir fry

haluamasi määrä nopeasti kypsyvää naudanlihaa (minulla taisi olla 100g sisäpaistia)
½ paprika
75g tuoreita herkkusieniä
vihreitä papuja
täysjyvänuudeleita (ei pakollinen lisuke)
öljyä paistamiseen
3-4 rkl hoisinkastiketta


Sekoita marinadin aineet keskenään.
Leikkaa naudan liha ohuiksi viipaleiksi lihansyitä vastaan.
Lisää liha marinadiin minimissään 20 minuutiksi. Minä marinoin lihaani n. 3h ja se oli niin uskomattoman mureaa ja maukasta sen jälkeen.


Kuumenna wokki tai kasari todella todella savuavan kuumaksi. Lisää öljy ja lihat pannuun. Wokkaa 3-4 minuuttia ja ota liha pois wokista lautaselle.
Anna pannun kuumeta uudestaan kuumaksi ja lisää vähän öljyä.
Lisää kasvikset.
Laitoin pannuun ensin ohueksi suikaloidin paprikan ja herkkusienet.


Vihreät paprikani olivat pakastepapuja jotka olin sulattanut valmiiksi mikrossa jotta wokki ei turhaa kylmene jäisistä aineista. Niitä ei siis tarvinnut kypsentää, vain lämmittää.

Lisää lopussa liha takaisin pannuun hoisin-kastikkeen kanssa. Kuumenna seos.




Mikäli haluat tarjota nuudeleita keitä ne suolalla maustetussa vedessä valmiiksi. Huuhtele kylmällä vedellä kun kypsyneet (etteivät kypsy enää) ja lisää pannulle samaan aikaan lihan ja kastikkeen kanssa.

Voit käyttää millaisia nuudeleita haluat. Minä käytin täysjyvänuudeleita siksi, että niissä on hieman enemmän ravintoarvoja kuin perusnuudeleissa ja maistuivat hyville myös. Vaihtoehtoisesti voit tarjota stir fryn basmatiriisin kera tai syödä sellaisenaan ilman lisukkeita.

Superhyvää ja täynnä makua!







2 kommenttia:

  1. Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan briljantti resepti, kiitos! Itse en malttanut olla lisäämättä marinadiin hieman tuoretta chiliä ja pannulle muiden kasviskavereiden joukkoon sipulilohkoja. Aivan superhyvää, myös muun seurueen mielestä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuija :) nimenomaan, joskus yksinkertaisimmat asiat ovat niitä parhaita. Tuo kastike on itsessään briljantti. Loistava lisäys chilistä! Nam!

    VastaaPoista