sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Nopea ja helppo tonnikalapasta

Tonnikaloja on monenlaisia, sen olen oppinut kantapään kautta. Ja nyt puhutaan purkkitonnikaloista, ei tuoreesta tavarasta. Joskus olen sortunut ostamaan sitä kaikista halvinta merkkiä ja rehellisesti täytyy sanoa, että ruoka on jäänyt syömättä. Se toiseksi halvin on jo ihan hyvää, mutta ne hieman tyyriimmät ovat aivan omaa luokkaansa. Suosittelenkin, satsatkaa vähän tonnikalan laatuun nin jo maistuu purkkikamakin syötävälle.

Meillä ei syödä usein tonnikalaa, mutta silloin jos syödään se usein päätyy pastan kanssa lautaselle. Tonnikalahan on oikeasti ihan loistava eväs. Se on täynnä proteiinia ja on hyvin vähärasvainen. Tuunaamalla tonnikalastakin saa hyvää. Itse en kuulu niihin jotka pystyy syömään tonnikalaa suoraan purkista, en edes kevennyskausina vaan kyllä se vaatii mausteita ja makua mukaansa :) Tämä pastaruoka ei ole ehkä keventäjän unelma koska siinä on tuorejuustoa ja ruokakermaa, mutta joskus sitä voi herkutellakin ;)

Tämä ruoka on tosi nopea valmistaa. Laita pasta kiehumaan ja aloita tekemään kastiketta. Kaikki valmistuu samaan aikaan.Tonnikalakastike pastalle

2 prk tonnikalaa vedessä paloina
1 rkl kapriksia
½ paprka
½ dl purjoa
3 dl ruokakermaa (mulla meni 7% kermaa)
100g tuorejuustoa (mulla purkinpohjat naturellista ja italialaiset yritit)
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
½ tl valkosipulijauhetta
soijaa
suolaa
mustaapippuria


  • Hienonna purjo ja paprika
  • Lisää kattilaan öljyä ja freesaa purjoa ja paprikaa hetki
  • Kaada kattilaan ruokakermat, mausteet ja tuorejuusto. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
  • Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 min  • Lisää vasta lopussa kaprikset ja tonnikala jotteivat ne ylikypsy. Älä sekoittele tonnikalaa likaa jottei se hajoa mössöksi kastkkeeseen vaan pitää edes vähän muotoaan.
  • Maista kastiketta, lisää tarvittaessa lisää mausteita.
  • Valuta pasta ja tarjoile heti tonnikalakastike pastan kanssa.
Loistava arkiruoka! Hyvänmakuinen, nopea ja täyttävä. Täyttää hyvän arkiruoan kriteert :) Itse käytän vain täysjyväspastaa kuten annoksessa näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti