sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukuun ruokahaaste : Intialainen ruoka

Nyt on nöyrä olo. Blogin voitti marraskuun ruokahaasteen pataruoista Mustapekka poropadallani. Vetää nöyräksi ja kiitolliseksi kun niin moni oli äänestänyt pataani ja voittoni oli jopa melko selkeä. Iso kiitos kaikille teille ihanille jotka äänestitte pataani! Olen saanut myös paljon ihania kommentteja teiltä jotka olette jo tehneet Mustapekka-poropataani. Täytyy sanoa itsekin, oli se vain helkkarin hyvää :) Nöyräksi vetää se, että tämä oli ensimmäinen ruokahaaste johon osallistuin ja voitin sen heti. Ehkä sittenkin osaan laittaa ruokaa? Sitä aina välillä epäilee itseään. Kiitos vielä kerran kaikille. Ja paljon onnea hienost toiseksi tulleelle Sokerivaltakunnan Bosnian padalle ja kolmanneksi sijoittuneelle HabaneroKitchenin Naudanliha padalle.


Oli suuri ilo valita joulukuulle ruokahaasteen aihe. Joulukuun aiheena on intialainen ruoka. Aihe ei tule mitenkään yllätyksenä blogiani lukeville. Minä RAKASTAN aasialasta ruokaa yli kaiken. Voisin syödä sitä helposti joka päivä. Erityisesti rakastan intialaista ruokaa ja valitsin ruokahaasteen aiheen täysin itsekkäistä syistä; haluan saada kaikki ihanat intialaiset reseptinne ja kokata niitä usein :) Intialainen ruoka on todella kirjavaa. Ruoka on hyvin alueellista. Etelässä syödään todella tulisia curryjä ja toisessa osassa aromaattsia miedompia makuja. Jokaiselle sis jotakin. Antakaa mielikuvituksen laukata. Käyttäkää Kuukkelia hyödyksenne in english ja napatkaa se paras ohje jolla voittaa joulukuun haasteen :)


Tässä kuvia omista intialaisista kokkauksistani ja ulkomailla syömiståäni intialaisista ruoista

Mausteista se kaikki lähtee


Onion bhajee

Shish kebab

Raitha

Rogan Josh

Naan leipä
Ruokahaasteen säännöt

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 1.12-24.12.2013 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

Haasteeseen osallstuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen reseptien yhteenveto julkaistaan 25.12.2013, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun.

Äänestysaika päättyy 29.12.2013 ja voittaja julkistetaan 30.12.2013.

Joulukuun 2013 ruokahaasteen voittaja järjestää tammikuun 2014 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.1.2014. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.

Ruokahaaste historian näet täältä

Nyt vain maustekaappeja tutkimaan ja reseptejä kehittelemään!13 kommenttia:

 1. Onnea ruokahaasteen voitosta! Poropata kuullostaa todella herkulliselta :)

  Joulukuun haasteen joudun kyllä jättämään väliin, sillä itse en ole intialaisen ruoan ystävä. Mies kyllä tykkää siitä kuin hullu puurosta ja välillä yrittääkin saada minua myös maistelemaan. Vielä en ole kuitenkaan ihastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Harmillista! Toivottavasti vielä löydät jonkun kivan intialaisen ruoan josta sinäkin pidät :)

   Poista
  2. Pitäisi uskaltautua ravintolaan syömään intialaista, sillä nyt olen maistellut vain mieheni tekemiä ruokia. Mutta jotenkin intialainen makumaailma ei ole omintani, vaikka muuten tykkäänkin aasialaisesta ruoasta :) Ehkä vielä jonakin päivänä opin tykkäämään.

   Poista
 2. onnea voitosta! nyt alkaakin kuumeinen mietintä :-)

  VastaaPoista
 3. Sopivan mausteinen haaste talven kylmyyteen! Tällä kertaa ei taida sopia oman blogini teemaan, mutta odottelen muuten kyllä innolla millaisia herkkuja tähän ilmoittautuu mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausteet ovat lähellä sydäntäni ja lämmittävät ihanasti talvella! Tosi mielenkiintoinen blogi sulla, ei taida tosiaan mennä blogin teemaan tämä :) Minäkin odottelen tulevia herkkuja.

   Poista
 4. Toivottavasti vielä tulee paljon reseptejä mukaan kisaan, tässä minun panokseni: http://vastahanka.fi/tajunnanrajayttava-lammasvindaloo/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, ensimmäinen osallistuja! Lammasvindaloo kuullostaa aivan taivaalliselta.

   Poista
 5. Heippa, ilmoittelisin Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassia-postaukseni kisaan: http://ssiiri.wordpress.com/2013/12/18/lammasta-rogan-josh-ja-mango-kardemummalassia/

  Pakkohan minun oli tähän haasteeseen osallistua, rakastan intialaista ruokaa. Huomasin nyt vasta että olit käyttänyt Rogan Joshia tässä esimerkkinä, toivottavasti minun tulkintani on mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan kisaa :) Kuullostaapa superherkulliselta, nam!

   Poista
 6. Voiko haasteeseen osallistua juomalla? Intiassa on myös ihania mausteisia juomia, joita ei pidä jättää huomiotta

  VastaaPoista