Kastike kannattaa tehdä edellisenä päivä jo valmiiksi maustumaan. Toki voit tehdä samanakin päivänä, mutta anna maustua jääkaapissa mahdollisimman pitkään.
Romesco-kastike
2 punaista paprikaa
2-3 tomaattia
1 dl Lidl Stiftuning manteleita
1 viipale vaaleaa McEnnedy paahtoleipää
3 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
1 ½ rkl Acentino punaviinietikkaa
1 tl Bake Dreams sokeria
1 tl Chante Sel suolaa
½ tl mustaapippuria myllystä
2 rkl Primadonna oliiviöljyä
- Leikkaa paprikat puoliksi, poista siemenet. Aseta uunipellille kuoripinta ylöspäin.
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta pellille leikkauspinta ylöspäin.
- Levitä samalle pellille mantelut ja paahtoleipä.
- Paahda kaikkia 225 asteisen uunin keskiosassa n. 5 minuuttia. Ota pois mantelit ja paahtoleipä.
- Jatka tomaattien ja paprikoiden paahtamista uunissa vielä n. 10 minuuttia kunnes paprikan kuori on hieman saanut väriä.
- Anna jäähtyä haaleiksi.
- Aja monitoimikoneessa mantelit, paahtoleipä, valkosipuli ja chili hienoksi.
- Lisää sekaan jäähtyneet paprikat ja tomaatit, sokeri, suola, pippuri ja etikka.
- Anna koneen käydä kunnes tahna on tasaista.
- Anna koneen käydä edelleen ja lisää ohuena nauhana oliiviöljyä seokseen.
- Maista, ja lisää sokeria/suolaa/etikkaa mitä se mielestäsi tarvitseekaan jos mitään.
- Kaada kulhoon ja aseta jääkaappiin viilentymään seuraavaan päivään.
Maku on aivan uskomaton. Todella täyteläinen, pehmeä. Manteleista tulee ihana koostumus kastikkeeseen ja samalla se paksuntaa kastikkeen. Iso suositus!
Mahtavaa, romesco tekee kaikesta vähän parempaa!
VastaaPoistaToi on kyllä niin totta! Hieno kastike. Arkiruokakin tuntuu juhlalliselta romescon kanssa.
Poista