keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Triplasuklaa cupcaket vaniljaisella kuorrutuksella

Nämä violetit herkkupilvet menivät erään tytön 18-vuotispäiville. Toiveena oli suklaa, violetti väri ja ei liian bling bling, mutta vähän. Sisäinen minäni olisi halunnut vetää koristelussa ihan totaalisesti yli bling bling kaikilla mausteilla ja vielä vähän päälle :) Pitäydyin melko siistissä koristelussa kuitenkin. Pakko varmaan tehdä itselleni sellaiset jossa on about kaikkia väriä ja bling blingejä ja vielä seinäkello roikkumassa kaulassa :D Joo, olen melko näkyvä ja kuuluva ihminen kuten ehkä kuppikakku mieltymyksistäni arvasittekin. Nyt tehtiin kuitenkin 18-vuotiaan neidon makuun cupcakeja.

Olen jo pitkään tehnyt ihan taivaallisia suklaa-muffinsseja joihin tulee kaakaojauhetta, valko- ja tummaasuklaata. Joskus myös laitan maitosuklaata. Ja suklaan määrä muffinsseissa tuntuu kasvavan minulla koko ajan, mitä enemmän sitä parempi. Sopii persoonaani tämäkin hyvin itseasiassa :) Toiveissa oli suklaata joten tein luotto-ohjeellani ja onnistui taas kuten aina. Olivat kuulemma todella hyviä. Kuorrutteeseen halusin vaniljaista makua jota lisäsin vaniljaesanssilla. Violettiväri saatiin aikaan punaisella ja sinisellä elintarvikevärillä.

Jos et ole jo liittynyt Ruokasurffauksen facebook-ryhmään niin käydän siellä heti. Saat mukavasti ja helposti kaikki uusimmat reseptit uutisvirtaasi :)




Triplasuklaa muffinssit (8 isoa tai n. 15 pientä)

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 rkl leivontakaakaojauhetta
1 dl sokeria
200-250g valko- ja tummaasuklaata rouhittuna. Isot palat myös ok seassa.

2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
1 kananmuna


  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita kosteat aineet keskenään.
  • Yhdistä kuivat ja kosteat aineet ja sekoita todella hyvin.
  • Laita muffinssivuoat muffinssipellille ja annostele taikina vuokiin.
  • Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskiosassa. Pienet ottavat n. 12-15 minuuttia ja isot n.20-25 minuuttia.
  • Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorrutusta.



Vaniljakuorrute kuppikakkuihin

250g mascarponejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia
(elintarvikevärejä värjäykseen)


  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää sekaan mascarpone ja vatkaa tasaiseksi,
  • Lisää tomusokeria desi kerrallaan seokseen.
  • Lisää vanilja lopussa ja maista maku.
  • Mikäli värjäät kuorrutetta lisää väriaineita vähän kerrallaan ettei kuorrutteesta tule liian juoksevaa. Itse käytin tämän värjäykseen sekä nestemäistä väriä että pastaväriä. Myös tomuvärit sopivat.

  • Pursota kuorrute haluamallasi tavalla muffinssin päälle ja koristele kuinka haluat. Näissä kuppikakuissa olin käyttänyt vaaleanpunaista syötävää glitteriä ja violetteja koristeita.


Kuppikakut olivat maistuneet 18-vuotiaan neidon synttäreissä loistavasti. Kaikki tykästyivät kuulemma runsaaseen suklaaseen ja kuorruteen ihanaan vaniljaiseen makuun. Cupcaket ovat erinomainen tarjottava perinteisen kakun sijasta. Maku on täysin muuteltavissa ja ulkonäöstä saa juuri sellaisen kuin itse haluaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti