tiistai 30. syyskuuta 2014

Kuukauden Vierailija syyskuu: Maukkaat sarvet porotäytteellä

Syyskuussa blogissa vierailee Facebookin eräästä kokkailuryhmästää tuttu Melissa. Hänellä on aina ihania ruokakuvia ja maukkaita reseptejä. Kiitos Melissalle vierailusta ja käykäähän tutustumassa hänen ihanaan Villa Nanna-blogiin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuitui

Kolmen lapsen äiti pruukaa tehdä perheelleen mahdollisimman nopeaa ja maittavaa ruokaa. Tärkein on yhteinen hetki joka päivä ruokapöydän ääressä. Valitettavasti yksi lapsista ei enää pääse päivittäin käymään sillä hän asuu toisella paikkakunnalla. Opiskelija perheenä myös mietitään tarkkaan rahan kulutusta, tämän vuoksi eineksen jäävät hyllyille ja valitsemme ne ihanat oranssit porkkanat ja kauniit nykeröiset kukkakaalit. 
Ruoka ei kuitenkaan ole sellainen intohimo mitä ompelu ja neulominen on. Lähentelee jo fanaattisuutta Emoji Mutta vaikka nautin pikku näpertelystä niin ruoka pitää olla nopeaa ja helppoa. Siksi valitsin yhden meidän perheen lempparin. Käsitöitäni voi käydä katsomassa http://villananna.blogspot.fi/

Nämä ihanat lämpimäiset maistuu niin sateisena syysiltana kuin pakkasukon riehutessa ulkona talvella. Täytteeksi voi laittaa mitä kaapista sattuu löytymään tai hankkia erikseen juuri tietyn täytteen. Tässä on poronliha-täyte.



Porosarvet

Taikina

7 1/2 dl vehnäjauhoja
200g margariinia
1pss kuivahiivaa
1/2 dl maitoa

  • Mittaa jauhot, margariini, kuivahiiva ja suola kulhoon. 
  • Nypi ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. 
  • Lisää joukkon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota hetki.





Täyte

200g poroa
1/2 punaista paprikaa
1 1/2 juustoraastetta

  • Jaa taikina kahteen osaan. 
  • Kauli taikinan paloista pyöreitä levyjä ja jaa ne kahdeksaan osaan. 


  • Levitä taikinakolmioiden leveämpiin päihin täytteet. 

  • Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. 

  • Anna kohota. Voitele munalla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Yksi täytevaihtoehto on Aurajuustoiset sarvet tai sitten ei laita mitään täytettä vaan laittaa tarjolle hilloa tai marmeladia. Kaikki käy.
Nautinnollisia hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti