5 munan levykakkupohja (n. 10-13 hlö)
5 kananmunaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
- Mittaa munat lasiin.
- Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
- Mittaa kolmanteen lasiin samanverran jauhoja suhteessa vehnäjauhoja 2/3 ja perunajauhoja 1/3. Lisää leivinjauhe jauhojen sekaan.
- Vatkaa munat ja sokeri sekaisin kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Siivilöi jauhot sekaan varovasti nuolijalla sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskiosassa n. 6-8 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä ennen leikkausta,
Banoffee täyte
3 banaania
1 purkki karamellisoitua kondensoituamaitoa
4 dl kermaa
100g rahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaniljasokerilla makeutettua maitoa kostutukseen
- Leikkaa banaanit kuutioiksi.
- Vatkaa kerma. Lisää rahka sekaan ja mausta vaniljakreemijauheella (tuo jämäkkyyttä täytteeseen)
Kakun kokoaminen
- Leikkaa esim kattilaa mallijna käyttäen sopivan kokoinen ympyrä kakkupohjasta.
- Leikkaa toinen samankokoinen ympyrä,
- Aseta pohja lautaselle ja kostuta vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
- Levitä karamellisoitunutta kondensoitunutta maitoa pohjan päälle.
- Ripottele banaanikuutioita päälle. Käytän banaanikuutioita mielummin kuin sosetta koska haluan kakussa olevan purutuntumaakin ettei ole pelkkää moussehöttöä.
- Aseta reilusti kermarahkaa banaanien päälle ja toista sama toisessa kerroksessa.
- Kokoa kakun loppuosa kakkupohjan palasista siten, että tavoittelet pyöreää muotoa. Kakku tulee olemaan aivan kauhean näköinen ja ruma, mutta se kaikki peittyy alle onneksi :)
- Aseta kakku muutamaksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin.
- Vuoraa kakku kreemillä kauttaaltaan. Kreemillä saat tasoitettua pinnan ja luotua kakun päälle lisää pyöreyttä. Kreemin ohjeen saat täältä
- Vuoraa koko kakku mustalla sokerimassalla.
- Sen jälkeen tee silmät ja alaosa.
- Viimeisenä nokka ja töyhtö. Voit käyttää cocktailtikkuja apuna nokan ja töyhdön kiinnittämiseen.
Oi kun hieno kakku!
VastaaPoista