perjantai 26. syyskuuta 2014

Angry Birds kakku banaani-kinuskitäytteellä

Kaverini poika täytti 6 vuotta ja hän on kova Angry Birds fani. Musta lintu on kuulemma paras koska sillä saa eniten tuhoa aikaan. Luonnollisesti :) Tein pojan kaverisynttäreille mustan Angry birds kakun jossa oli sisällä banoffee-täytteet. Ihana herkkua oli! Maistelin tietysti tekovaiheessa sitä, että tiedän millainen kakku menee eteenpäin. Oli aivan ihanaa. Samaa sanoi kaverini, olivat tykänneet tosi paljon. Täyte ei ollut kuulemma ollenkaan liian makea mitä vähän pelkäsin etukäteen. Laitoinkin kerman sekaan rahkaa tasapainottamaan makeutta. Ohjeet linnun ulkonäköön nappasin Kinuskikissalta



5 munan levykakkupohja (n. 10-13 hlö)

5 kananmunaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
1,5 tl leivinjauhetta


  • Mittaa munat lasiin.
  • Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
  • Mittaa kolmanteen lasiin samanverran jauhoja suhteessa vehnäjauhoja 2/3 ja perunajauhoja 1/3. Lisää leivinjauhe jauhojen sekaan.
  • Vatkaa munat ja sokeri sekaisin kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi jauhot sekaan varovasti nuolijalla sekoittaen.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskiosassa n. 6-8 minuuttia.
  • Anna pohjan jäähtyä ennen leikkausta,


Banoffee täyte

3 banaania
1 purkki karamellisoitua kondensoituamaitoa
4 dl kermaa
100g rahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaniljasokerilla makeutettua maitoa kostutukseen



  • Leikkaa banaanit kuutioiksi.
  • Vatkaa kerma. Lisää rahka sekaan ja mausta vaniljakreemijauheella (tuo jämäkkyyttä täytteeseen)

Kakun kokoaminen

  • Leikkaa esim kattilaa mallijna käyttäen sopivan kokoinen ympyrä kakkupohjasta.
  • Leikkaa toinen samankokoinen ympyrä,
  • Aseta pohja lautaselle ja kostuta vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
  • Levitä karamellisoitunutta kondensoitunutta maitoa pohjan päälle.

  • Ripottele banaanikuutioita päälle. Käytän banaanikuutioita mielummin kuin sosetta koska haluan kakussa olevan purutuntumaakin ettei ole pelkkää moussehöttöä.

  • Aseta reilusti kermarahkaa banaanien päälle ja toista sama toisessa kerroksessa.

  • Kokoa kakun loppuosa kakkupohjan palasista siten, että tavoittelet pyöreää muotoa. Kakku tulee olemaan aivan kauhean näköinen ja ruma, mutta se kaikki peittyy alle onneksi :)

  • Aseta kakku muutamaksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin.
  • Vuoraa kakku kreemillä kauttaaltaan. Kreemillä saat tasoitettua pinnan ja luotua kakun päälle lisää pyöreyttä. Kreemin ohjeen saat täältä

  • Vuoraa koko kakku mustalla sokerimassalla.
  • Sen jälkeen tee silmät ja alaosa.

  • Viimeisenä nokka ja töyhtö. Voit käyttää cocktailtikkuja apuna nokan ja töyhdön kiinnittämiseen.


1 kommentti: