Hunajainen Aurajuusto-sipulipiirakka
pohja:
150g voita (ei margariinia, maistat eron maussa)
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl täysjyväjauhoja
3 rkl kylmää vettä
1 tl suolaa
500-600g makeita sipuleita
2 rkl hunajaa
3/4 dl valkoviiniä
suolaa
mustaapippuria
30g voita paistamiseen
paketti Aura Goldia
munaseokseen:
1-2 dl viinihunajalientä
2-3 dl kermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
mustaapippuria
tuoretta timjamia
- Valmista ensin pohja laittamalla yleiskoneeseen voi, jauhot ja suola. Aja tasaiseksi muruksi. Lisää vesi ja pyöritä konetta hetken aikaa kunnes taikinasta tulee kokonainen.
- Painele taikina käsin 24 cm halkaisijaltaan olevan pyörän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä.
- Laita piirakkavuoka pakkaseen kylmettymään taikinan kera siksi aikaa kun lämmität uunin 200 asteeseen. Tämä estää taikinan valumista reunoilta.
- Esipaista pohja uunin alatasolla 7 minuuttia 200 asteessa.
- Sillä välin kun pohja on pakkasessa ja uunissa valmista sipulitäyte.
- Voit leikata sipulit uhuiksi puolikuiksi tai vaihtoehtoisesti hoitaa saman homman yleiskoneessa kuten itse tein. Myös mandoliini ajaa saman asian.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää sipulit pannulle.
- Paistele sipuleita kunnes ne ovat painuneen hieman kasaan ja ovat kauniin läpikuultavia. Maustta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pannulle hunaja ja sekoita hyvin.
- Lisää viini, hämmennä hyvin ja ota pannu pois liedeltä jäähtymään.
- Valuta seoksesta nestettä mahdollisimman paljon talteen. Nestettä tulee n. 1-2 dl.
- Valmista munaseos.
- Kaada viinihunajaliemi mitta-astiaan. Lisää kermaa mitta-astiaan kunnes nestettä on yhteensä 4 dl
- Riko munat kulhoon ja vatkaan niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
- Lisää neste muniin ja sekoita hyvin. Lisää lopussa tuoretta timjamia reilusti.
- Kun pohja on esipaistettu kaada sipulit pohjan päälle.
- Ripottele Aura Gold sipuleiden päälle
- Kaada munaseos päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-45 minuuttia riippuen uunistasi.
Alkuperäisessä ohjeessa oli sipuleita kilo joka oli kuulemma liikaa. Vähensin sipuleiden määrää tähän ohjeeseen. Samalla lisäsin myös Auran määrää koska se ei kuulemma maistunut niin paljon kuin olisi haluttu. Tämä ohje on siis ns. täydellinen joka on muokattu monen syöjän maun mukaiseksi :)
Ohje talteen ja testaukseen!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu! :)
PoistaTää oli NIIN hyvää. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHyvä hyvä!!! :)
Poista